Política

Els nou presos, tancats fins al judici, al gener

El Suprem diu que el patiment de les famílies no és cap motiu per alliberar-los

Els nou presos polítics continuaran tancats almenys fins a la celebració del judici, fixada per al gener, a Madrid. La sala penal del Tribunal Suprem va comunicar ahir que refusa els recursos d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Dolors Bassa que demanaven la seva llibertat provisional, i que s’afegeixen als de Jordi Cuixart i Carme Forcadell, en assegurar que persisteixen el risc de reiteració delictiva i el risc de fugida.

Els advocats dels independentistes van aportar al Suprem informes mèdics i assistencials de les seves famílies, en els quals se certifica “el desbordament personal i emocional” de les seves parelles, a més del patiment dels seus fills. En el cas de Bassa i Forn exposen la greu situació de salut de les seves mares i que ja s’han retirat de la política. Els cinc magistrats del Suprem, amb el seu president Manuel Marchena, exposen, però, que “els sentiments d’aflicció dels familiars no poden operar com a raons desencadenants de la llibertat” dels presos. Hi afegeixen que la mesura privativa de llibertat fixada per l’instructor i ratificada per la sala de recursos és fonamentada pels principis de legalitat i excepcionalitat. I davant la queixa del penalista Jordi Pina que no tindran unes condicions dignes en el judici, la sala respon que “garantirà la seva dignitat, les condicions de la seva alimentació i la seva custòdia” al Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.