Política

El PP registra una modificació legal al Congrés perquè els acusats de rebel·lió no puguin rebre recursos públics

Casado afirma que Puigdemont “no pot viure en un palau pagat per la Generalitat”

El líder popular diu que el govern vol sortir del FLA “per no tenir les finances controlades” i fer “propaganda independentista”

El PP ha registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una iniciativa per modificar la llei d’enjudiciament criminal per tal que les persones acusades del delicte de rebel·lió no puguin rebre recursos públics.

“Això va per Puigdemont, que no pot estar vivint en un palau pagat per l’administració de la Generalitat, quan aquesta ha perdut 80.000 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)”, ha anunciat el líder dels populars, Pablo Casado, des de Melilla.

Segons ell, la Generalitat vol sortir del FLA“per no tenir les finances controlades i poder seguir gastant els fons públics en propaganda per a l’independentisme”.

Casado ha explicat que amb la reforma legal que proposa el seu partit les persones “fugades” que no admeten un requeriment judicial no podran tenir cap benefici de fons públics.

D’altra banda, el popular ha insistit en demanar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya “de forma ferma, urgent, sense terminis i sense límits competencials fins que es respecti la llei, la convivència i es recuperi la prosperitat a Catalunya”.

Casado ha acusat el govern català de convertir les presons en “catedrals” dels presos independentistes. També ha carregat contra el govern espanyol pel suport rebut des dels partits independentistes. Segons ell, “el control de comandament de l’independentisme està instal·lat al Palau de La Moncloa”.

En aquesta línia, ha acusat el primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, de fer “una reunió vergonyosa” amb Torra, que representa un “independentisme radical, egoista, xenòfob, identitari i il·legal”.

El líder del PP ha criticat que Sánchez “acceptés” el document de 21 punts de Torra o “que els Mossos investiguin un agent per dir el que tots pensem: ««Que la República no existeix i que deixi de dir ximpleries”. “Estem al món al revés, als bons policies els investiguen i als de la kale borroka els homenatgen”, ha etzibat.

Enduriment de les polítiques migratòries

El president del també ha avançat aquest dimecres des de Melilla que la seva formació presentarà la setmana que ve al Congrés una proposició no de Llei per abordar el “problema” dels menors no acompanyats.

El text pretén que l’arribada d’aquests menors no només s’abordi des del punt de vista del seu acolliment, sinó també “des de la perspectiva d’immigració econòmica, i per tant en les seves derives de seguretat ciutadana i de control de les fronteres”. Casado ha recordat que a l’Estat hi ha 12.500 menors no acompanyats sense “una regulació que ho limiti”.

Casado ha fet aquestes manifestacions en un acte a Melilla davant simpatitzants i afiliats on ha afirmat que ell té “un projecte per a Espanya” i on ha acusat el govern de Sánchez de ser “bonista” a l’hora d’abordar la qüestió de la immigració. “Les xifres són que aquest any les màfies han explotat més de 2 milions d’éssers humans”.

Casado ha volgut expressar el seu “suport inequívoc a les Forces de Seguretat de l’Estat per defensar la nostra frontera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.