Política

Els EUA desvelen part del pla israelianopalestí

Jared Kushner, assessor i gendre del president Trump, va obrir ahir el controvertit fòrum de Bahrain que, sota els auspicis dels EUA, té l’objectiu de buscar inversors interessats en el seu pla de pau per al conflicte entre israelians i palestins. Kushner va defensar les inversions i el desenvolupament econòmic de Palestina i va esmentar la necessitat de la pau però sense parlar de les causes i la situació del conflicte.

“La pau només es pot aconseguir si s’acompanya d’una ruta econòmica per al poble perquè pugui millorar les seves vides [...], una ruta econòmica és una condició necessària per resoldre el que prèviament era una situació política irresoluble”, va indicar Kushner.

Passant unes diapositives, l’assessor va revisar per sobre alguns dels punts del polèmic pla de 50.000 milions de dòlars per a Palestina que la Casa Blanca va publicar el cap de setmana. Els palestins han boicotejat la reunió, mentre que l’opinió pública israeliana la considera irrellevant. En la trobada, que acabarà avui, participen 39 països –entre els quals hi ha l’Aràbia Saudita, Egipte, Jordània, els Emirats Àrabs Units i el Marroc–, però no representants oficials israelians ni palestins

El pla econòmic que impulsa l’administració Trump forma part del seu “acord del segle” per posar fi al conflicte entre Israel i els palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.