Gran angular

Seafood Expo Global es trasllada a Barcelona a partir del 2021

El saló més gran del món de pro­duc­tes del mar, Sea­food Explo Glo­bal, va anun­ciar ahir que es tras­llada de Brus­sel·les, on s’ha orga­nit­zat des de fa 27 anys, a Bar­ce­lona. L’objec­tiu, segons Liz Plizga, vice­pre­si­denta del grup Diver­si­fied Com­mu­ni­ca­ti­ons, orga­nit­za­dora de l’esde­ve­ni­ment, és créixer. L’any vinent serà el dar­rer any que el saló es farà a la capi­tal belga i del 27 al 29 d’abril del 2021 ja es farà a Bar­ce­lona. “El com­promís és ser aquí molts anys”, va afir­mar Plizga, que va expli­car que els alda­rulls que viu ara la ciu­tat “poden pas­sar a qual­se­vol altra gran urb, però l’impor­tant és que hem estu­diat l’impacte que tenen en el negoci i no n’hi ha cap”.

Diver­si­fied Com­mu­ni­ca­ti­ons va pre­sen­tar ahir a Bar­ce­lona la que serà la seva 29a edició del saló. L’esde­ve­ni­ment, segons els orga­nit­za­dors, supo­sarà per la ciu­tat un impacte econòmic esti­mat de més de 100 mili­ons d’euros per a la ciu­tat, con­si­de­rant el sec­tor hote­ler, la res­tau­ració, el trans­port, la gene­ració de llocs de tre­ba­lla, les com­pres i altres acti­vi­tats de la ciu­tat.

Després de 28 anys de cele­brar-se en la Brus­sels Expo, a la capi­tal de Bèlgica, el saló es tras­lla­darà al recinte de Gran Via de Fira de Bar­ce­lona, on reu­nirà més de 29.000 pro­fes­si­o­nals pro­ce­dents de 155 països, i més de 2.000 com­pa­nyies de 89 naci­o­na­li­tats. Tot en un espai que s’espera que superi els 40.625 metres qua­drats ocu­pats en l’edició d’enguany.

Sea­food Expo Glo­bal és l’esde­ve­ni­ment inter­na­ci­o­nal més impor­tant de la indústria dels pro­duc­tes del mar, abas­tant tots els aspec­tes de la cadena de sub­mi­nis­tra­ment. “La cele­bració de l’esde­ve­ni­ment a Bar­ce­lona atraurà també l’atenció de la indústria a nivell naci­o­nal”, va comen­tar Plizga. Per la seva banda, Cons­tantí Ser­ra­llonga, direc­tor gene­ral de Fira de Bar­ce­lona, va afe­gir que el saló “és una gran opor­tu­ni­tat per a les empre­ses locals, que podran for­mar part de l’esde­ve­ni­ment que es farà a casa”. A la fira també seran pre­sents dele­ga­ci­ons de diver­sos governs i repre­sen­tants d’ONG, “amb els quals l’orga­nit­zació i la indústria està en con­tacte per­ma­nent per abor­dar tots els temes que impli­quin la sos­te­ni­bi­li­tat del pla­neta i de les seves aigües”, va apun­tar Plizga.

Infra­es­truc­tu­res.

La decisió de tras­lla­dar-se a Bar­ce­lona és el resul­tat d’un exhaus­tiu estudi de mer­cat, basat en les opi­ni­ons dels expo­si­tors i dels assis­tents al llarg dels anys, i també de l’anàlisi de les prin­ci­pals des­ti­na­ci­ons d’Europa. “Hem triat Bar­ce­lona en base a la importància i el poten­cial de la ciu­tat com a des­ti­nació inter­na­ci­o­nal per a esde­ve­ni­ments, la seva impor­tant oferta hote­lera i pel modern i inno­va­dor recinte firal de Fira de Bar­ce­lona. Tots aquests fac­tors ens ofe­rei­xen un gran poten­cial de crei­xe­ment a llarg ter­mini. A més, Bar­ce­lona és una capi­tal gas­tronòmica mun­dial, el hub més gran de pro­duc­tes del mar d’Europa (en referència a Mer­ca­barna) i des­taca per la seva relació històrica amb els pro­duc­tes del mar i la indústria pes­quera”, va expli­car Plizga.

En aquest sen­tit, Ser­ra­llonga va des­ta­car el fet que el nou saló “enfor­tirà el paper de la ciu­tat i la ins­ti­tució al vol­tant de la indústria de l’ali­men­tació, sumant-se a altres grans esde­ve­ni­ments del sec­tor que ja orga­nit­zem, com ara Ali­mentària, Hos­telco o el Fòrum Gas­tronòmic”. Ser­ra­llonga es va mani­fes­tar con­vençut que el nou saló “ocu­parà un dels cinc pri­mers llocs en els esde­ve­ni­ments de Fira de Bar­ce­lona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.