Empreses

E. Vila Projects patenta un sistema per desinfectar mascaretes

La companyia, especialitzada en tecnologia de radiació infraroja i ultraviolada, ha testat el sistema en un bacteri més resistent que Sars-CoV-2

L’empresa E. Vila Pro­jects, en col·labo­ració amb el cen­tre tec­nològic Eure­cat, ha desen­vo­lu­pat un sis­tema per a desin­fec­tar mas­ca­re­tes FFP2 i FFP3, i poder ser reu­ti­lit­za­des, gràcies a la seva tec­no­lo­gia de radi­ació infra­roja i ultra­vi­o­lada.

El nou sis­tema de desin­fecció de mas­ca­re­tes ha estat assa­jat amb èxit als labo­ra­to­ris d’Eure­cat a Man­resa, on ha estat pro­vat amb el bac­teri Esce­ricc­hia Coli, que fins i tot és més resis­tent a aquest trac­ta­ment de desin­fecció que el Sars-CoV--2. E. Vila Pro­jects ha incor­po­rat dues tec­no­lo­gies. D’una banda, ha apli­cat radi­a­ci­ons infra­ro­ges, que escal­fen la mas­ca­reta i, d’altra banda, ha apli­cat llum ultra­vi­o­lada. Tots dos trac­ta­ments inac­ti­ven el Sars-CoV-2. L’assaig ha inclòs con­trols posi­tius i nega­tius, amb mas­ca­rets que s’han con­ta­mi­nat i no s’han desin­fec­tat i mas­ca­re­tes que no s’han con­ta­mi­nat, per reforçar la vali­desa dels resul­tats. Els tes­tos s’han rea­lit­zat amb la col·labo­ració d’Aigües de Man­resa que ha faci­li­tat mate­rial i equi­pa­ment per dur-los a terme.E. Vila Pro­jects acaba de paten­tar el sis­tema i cada un dels seus equips té una capa­ci­tat de trac­ta­ment de 5.000 mas­ca­re­tes al mes.

L’empresa E. Vila Pro­jects, fun­dada l’any 2008 amb seus a Sant Fruitós de Bages, Madrid i Mèxic, està espe­ci­a­lit­zada en l’apli­cació de la tec­no­lo­gia d’infra­roig i ener­gia ultra­vi­o­lada a la indústria i el camp científic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.