Societat

El Govern destina 140 milions a compensar sanitaris i personal de residències 

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, anuncia que aquest reconeixement és “un punt de partida per abordar una reforma estructural”

S’estudia una “gratificació” per a treballadors públics de sectors “essencials”, més enllà del sanitari

El Govern dedicarà 140 milions d’euros a compensar els professionals sanitaris i el personal de les residències geriàtriques que han treballat a primera línia contra la Covid-19 .

Aquesta quantitat es distribuirà segons la categoria professional i la presencialitat durant la pandèmia.

Així ho han explicat avui dimecres el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa telemàtica en la qual també ha participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó .

La compensació serà variable i anirà de 1.350 euros per als facultatius fins a 350 euros, segons la categoria professional dels sanitaris, i serà de 900 euros per als treballadors de les residències, majoritàriament dones.

Pere Aragonès ha subratllat, que “en cap cas”, aquest reconeixement econòmic és un punt d’arribada sinó que es tracta “d’un punt de partida per abordar una reforma estructural” del sector.

A més, la consellera de la Presidència i el vicepresident de la Generalitat han anunciat que el Govern està ultimant una “gratificació” per a treballadors públics de sectors “essencials”, més enllà dels professionals del sector sanitari i sociosanitari, per la seva “activitat extraordinària” durant la crisi de la Covid-19.

Budó ha explicat que el Govern està ultimant una gratificació per “la resta de col·lectius que també han estat exercint una activitat extraordinària” durant la crisi del coronavirus.

“Estem treballant perquè en els pròxims dies es pugui explicar la proposta sobre com gratificarem aquests treballs extraordinaris per part d’altres treballadors públics”, ha dit.

El departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que dirigeix Jordi Puigneró, i la conselleria d’Economia i Hisenda, que lidera el vicepresident Aragonès, estan estudiant com “delimitar” els col·lectius que es beneficiaran d’aquesta compensació i quines quanties suposarà.

Aragonès ha comentat que el cos de Mossos d’Esquadra forma part de l’àmbit de “sectors essencials” durant la pandèmia, si bé no ha concretat quins col·lectius han de percebre aquest reconeixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.