Política

Casado rebutja tornar a aplicar l’estat d’alarma si hi ha rebrots i planteja acordar un “pla B jurídic”

El líder del PP defensa que s’allarguin els ERTO fins a finals d’any per a alguns sectors

El president del PP, Pablo Casado, ha rebutjat tornar a aplicar l’estat d’alarma si hi ha rebrots i ha plantejat pactar un “pla B jurídic” per fer front a aquesta possibilitat.

Segons Casado, hi ha legislació suficient per afrontar-ho sense recórrer a un nou estat d’alarma i ha afirmat que la legislació sanitària en matèria de protecció civil i seguretat nacional ja permetria fer-ho.

En cas que el govern espanyol considerés que cal modificar-les, el líder del PP s’ha obert a “col·laborar” en la modificació legislativa. Casado ha criticat les “batzegades” de Pedro Sánchez sobre la finalització de l’estat d’alarma i ha dit que patriotisme. “Nosaltres fa un mes que vam dir que hi ha pla B, Sánchez ha trigat un mes a reconèixer-ho”.

Casado ha dit que no pot apel·lar al patriotisme un govern espanyol que pacta amb ERC, JxCat o EH Bildu. “No sembla molt coherent”, ha dit. El líder del PP ha dit que el govern espanyol ha fet una “gestió clarament dolenta” de la crisi del coronavirus i ha lamentat que els acusin de “crispar”.

En una intervenció aquest dilluns després de reunir-se amb alcaldes del PP amb motiu del primer aniversari de la constitució dels governs municipals, el president dels populars ha criticat que Sánchez està generant “incertesa” en els espanyols i “manca de confiança” a l’exterior.

Casdo també ha criticat que Sánchez hagi “rebutjat l’oferta de pactes” del PP. Ha insistit que demanaran una comissió d’investigació sobre aquesta gestió després de l’estat d’alarma.

Sobre el pla per a la recuperació del sector automobilístic, Casado ha criticat que hagi trigat dos mesos a plantejar-lo i no hagi mencionat a la seva presentació el tancament de la fàbrica Nissan a Barcelona. “Ens preocupa que no sàpiga com afrontar aquest tipus de crisi”, ha dit.

Casado ha defensat que s’allarguin els ERTO per a certs sectors fins a finals de l’any 2020 i que no sigui només fins al 30 de setembre, com planteja per ara el govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.