Salut

Els Comuns traslladen a Brussel·les la seva “preocupació perquè la Generalitat vol reorientar els fons FEDER”

Urtasun pregunta a la CE si el Govern els hi va consultar aquesta reassignació de fons

L’eurodiputat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, ha traslladat la seva “preocupació per la decisió de la Generalitat de destinar 114 milions d’euros provinents del fons FEDER a sufragar la despesa sanitària derivada de la Covid-19 que originalment havien d’anar destinats a la investigació i la ciència, la cultura i les polítiques digitals”.

La Comissió Europea ha flexibilitzat l’ús d’aquests fons per tal de fer front a l’impacte de la pandèmia, però Urtasun critica que la decisió no s’ha consultat “a altres nivells de govern” ni amb agents econòmics i socials.

Per això, Urtasun ha preguntat a la CE si el Govern els hi va consultar aquesta reassignació de fons. En concret, Urtasun assegura que el Govern no va comunicar aquesta decisió al Comitè de Seguiment del Programa Operatiu FEDER de Catalunya integrat per la CE, l’administració de l’Estat, les administracions locals, entre d’altres. Urtasun vol saber si el fet de no fer-ho vulnera els reglaments que regulen el funcionament d’aquests fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.