Política

Els britànics que viatgin a Espanya no hauran de fer quarantena

Els ciutadans del Regne Unit podran viatjar a Espanya sense necessitat de fer quarantena a partir de demà. Si més no, així ho ha anunciat aquest dissabte la ministra espanyola d’Afers Exteriors, Arancha González Laya , a la cadena BBC.

“Hem decidit permetre als visitants britànics que entrin a Espanya amb la resta de ciutadans de la Unió Europea (UE) o de la zona Schengen a partir del 21 de juny, lliurement i sense necessitat de fer quarantena”, ha explicat González Laya.

No obstant, ha recordat que es prendrà la temperatura als passatgers i se’ls demanarà que registrin les seves dades per poder localitzar-los en cas que es contagiïn de coronavirus.

“Volem assegurar-nos que donem la benvinguda als visitants, però volem fer-ho amb garanties de seguretat”, ha destacat.

Preguntada per la decisió del Regne Unit, que aplica des del 8 de juny 14 dies de quarantena als visitants internacionals, González Laya ha indicat que el govern de Pedro Sánchez negocia amb les autoritats britàniques per “veure si ells fan el mateix”.

En qualsevol cas, segons ha afirmat, el govern espanyol ha pres aquesta decisió “per respecte als 400.000 ciutadans britànics que tenen segons residència a l’Estat i estan desitjant gaudir dels seus habitatges al nostre país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.