Política

Dures crítiques a Montero per haver “mentit” sobre les competències

Torra l’acusa d’“enganyar” quan diu que les van respectar

ERC lamenta que vol “centrifugar” responsabilitats

Els partits independentistes han criticat amb duresa la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que diumenge va dir en un míting de precampanya del PSOE a Galícia que totes les comunitats van conservar les competències durant l’estat d’alarma, i que si el ministeri, “sense correspondre-li”, va comprar material sanitari va ser per distribuir-lo a les comunitats perquè tenien “moltes dificultats” per trobar-ne “en un mercat salvatge”. “Què és això que els presidents de les comunitats diguin que aquí hi havia un comandament únic i que ells no tenien cap responsabilitat? Menteixen: sempre van conservar les competències de tots els serveis que presten”, va dir.

“Em sembla horrorós fer electoralisme de la terrible malaltia viscuda. Però a sobre enganyar la gent, dir-li literalment una mentida, ja no sé ni com qualificar-ho”, va replicar en un tuit, ja diumenge a la nit, el president Quim Torra. Ahir, ERC també es va mostrar indignada. “Recordem superministres, uniformats en les conferències de premsa, recentralització en la compra de material… És la prova evident que la crisi es va gestionar a través de la imposició, la recentralització i la restricció de drets fonamentals, i negar-ho perquè estan en campanya és no respectar la ciutadania”, etzibava la portaveu, Marta Vilalta. Per ella, el resultat de tot plegat “no va ser bo, i ara volen centrifugar responsabilitats i fer veure que allò no va passar per pur electoralisme”. “És molt lamentable que es menteixi d’aquesta manera. Si van assumir les competències, també han d’assumir les responsabilitats de les decisions que van prendre”, cloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.