Economia

La pandèmia empitjora la previsió del PIB

El govern preveu que l’economia caurà enguany un 10%, quan fa mesos estimava una caiguda del 7,6%

L’activitat es refarà en part el 2021, però l’atur continuarà disparat

L’evolució de la pandèmia continua impactant en les expectatives econòmiques. La Generalitat va revisar ahir a la baixa la seva estimació de creixement econòmic per a enguany i també va refredar l’esperança de recuperació. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda va alertar que tancarem l’any amb un deteriorament del producte interior brut (PIB) del 10%, que només es veurà parcialment pal·liat quan, segons els càlculs del govern, el 2021 l’economia reboti un 7,7% gràcies en part a la recuperació del consum i també per l’empenta de la demanda externa.

Pel que fa a un dels problemes més punyents generats per la crisi sanitària, l’atur, no sembla que hagi de millorar gaire ni a curt ni a mitjà termini, ja que la taxa estimada per a l 2020 serà del 15,4%, un percentatge que es mantindrà si fa no fa al llarg de l’exercici vinent.

Tot plegat, segons l’escenari més probable. No obstant això, la Generalitat també ha previst la possibilitat d’un context més negatiu, en funció de la persistència de la crisi sanitària, amb una caiguda del PIB d’enguany del 12%, i una recuperació encara més lenta, del 4,5%, l’any que ve. La recuperació a nivells anteriors a la crisi no arribarà, en tot cas, abans del 2023.

LA XIFRA

15,4
per cent
és la taxa d’atur que la Generalitat estima per al tancament de l’any, i que no millorarà gaire el 2021.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.