Política

Justícia

Una condecoració paradoxal

Premi del BOE a la jutgessa pro-Junqueras

L’única espanyola al TJUE i firmant de la sentència de la immunitat del líder d’ERC rep la Gran Creu de Sant Ramon de Penyafort amb firma de Felip VI

Rosario Silva de Lapuerta és germana de Marta

Fins al 31 de desembre del 2008, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) es va editar en paper com a publicació hereva de La Gazeta (1661) i que el 1762 seria assumida pel rei Carles III, i des de l’1 de gener del 2009 ja és digital amb edicions de dia i de nit. A les 07.35 hores –número 327–, el BOE va despertar ahir el lector obligant-lo a fregar-se els ulls. Si bé el titular de Justícia, Juan Carlos Campo, “no té data” per a la reforma de sedició ni els indults, el capítol de condecoracions del BOE incloïa el reial decret 1141/2020 de 15 de desembre del Ministeri de Justícia que premia la jutgessa Rosario Silva de Lapuerta amb la Gran Creu de l’Orde de Sant Ramon de Penyafort. La distinció, firmada per Felip VI, va a l’única jutgessa espanyola al Tribunal de Justícia de la UE que va avalar la immunitat d’Oriol Junqueras i va sentenciar que havia de ser reconegut com a eurodiputat de ple dret.

El capítol de condecoracions al BOE d’ahir inclou la Gran Creu de Sant Ramon de Penyafort –en honor del patró dels juristes des del 1944– a més jutges, com ara Ángel Calderón, caracteritzat per la seva oposició a revisar les condemnes a mort franquistes des de la sala militar del Suprem. Però el cas de Silva de Lapuerta és el més singular. Filla del ministre franquista d’Obres Públiques Federico Silva, Rosario Silva de Lapuerta va estampar la seva firma a la pàgina 24 de la sentència pro-Junqueras al costat de col·legues com ara el belga Koen Lenaerts i el francès Jean-Claude Bonichot.

Neboda de l’extresorer del PP Álvaro Lapuerta, ja traspassat, Rosario és germana de Marta Silva de Lapuerta, l’advocada de l’Estat i directiva madridista perseguidora de l’independentisme des del 9-N del 2014. Però el BOE no premia Marta, sinó Rosario, firmant de la sentència que despulla la JEC, el Suprem i el Constitucional. “En un correu electrònic és impossible que caigui una llàgrima”, deia José Saramago. La lectura del BOE digital d’ahir deixava els ulls entelats a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.