Política

Marlaska veu en els fiscals enfocament polític i no jurídic

“M’agraden els informes tècnics”, avisa

Garzón vol els presos ja en llibertat

Els informes contra l’indult que ha enviat al Tribunal Suprem l’equip dels fiscals –els conservadors Fidel Cadena, Consuelo Madrigal i Jaime Moreno i l’adscrit als progressistes Javier Zaragoza– han estat rebuts per tot el govern espanyol com un al·legat polític. Un dels ministres més conservadors i que abans del salt a la política va fer una carrera judicial impulsat pel PP, el titular de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va ser tan subtil com concloent a l’hora d’avaluar els 12 textos –un per cada pres– en què els fiscals alerten que l’indult no pot ser “la moneda política de canvi” per “obtenir suports parlamentaris”, en al·lusió al vot d’ERC a la investidura i el pressupost. “A mi els informes dins l’àmbit del poder judicial, i el ministeri fiscal està en aquesta forma estranya en el mateix títol constitucional del poder judicial en l’article 124, m’agrada que siguin informes tècnics i jurídics”, va ironitzar Marlaska a la Ser. “I els de la fiscalia, també, és clar”, hi va afegir per subratllar subtilment la tinta política de la ploma dels fiscals.

Als antípodes dins el govern, Alberto Garzón, ministre de Consum, va defensar que els presos polítics “haurien d’estar fora de la presó” i que la presó “obstaculitza solucions”.

A Wad-Ras i en declaracions a Ser Catalunya, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va denunciar que la fiscalia està “molt polititzada”. Forcadell va recordar que l’indult “és un mecanisme per corregir un error judicial” i va avançar que ella acceptaria la mesura de gràcia tot i defensar que el que cal és una amnistia perquè és “víctima d’una injustícia”: “Vam complir un programa electoral.”

LA FRASE

Vam complir un programa electoral. La fiscalia està molt polititzada
Carme Forcadell
expresidenta del parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.