Política

L’expresident d’Uruguai dona suport als presos

Aragonès visita Forcadell i la resta d’empresonats la vigília de Nadal

Qui va ser president d’Uruguai entre el 2010 i el 2015, Pepe Mujica, que està considerat com una figura crucial de les esquerres a l’Amèrica Llatina, ha volgut expressar la seva solidaritats amb els presos independentistes. A través d’una videoconferència amb Oriol Junqueras i Raül Romeva des de Lledoners –fa pocs dies també van mantenir una altra trobada telemàtica amb una delegació del Sinn Féin– feta aquesta setmana, Mujica es declara “molt amic de tots aquells que estan en presó per raons polítiques”, alhora que defensa que “en moments i conflictes durs no hi ha més sortida que la sortida política”, el que implica, tant sí com no, seure a “negociar”. En aquesta línia, l’expresident d’Uruguai va voler oferir, també, la seva “humil” voluntat “d’ajudar en una taula de diàleg” entre els governs català i espanyol.

La trobada virtual es va produir després que el líder d’ERC es comuniqués per carta amb l’antic mandatari. Tant Junqueras com Romeva van voler agrair el “suport” i la “solidaritat rebuda” de Mujica, i van destacar que ERC sempre s’ha alineat amb “les causes per la justícia i la llibertat a Amèrica Llatina i arreu del món”.

D’altra banda, el vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, va visitar ahir els presos. A la tarda va ser a Lledoners, mentre que el matí es va desplaçar amb Marta Vilata a Wad-Ras per veure’s amb Carme Forcadell. L’un i l’altre van lamentar que els condemnats pel Suprem hagin de passar un Nadal més tancats.

Illa no es mulla sobre els indults

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, no va voler sortir ahir del guió quan va tocar referir-se a l’informe de la fiscalia que s’oposa a la concessió d’indults pels presos. “Les persones que estan complint les penes que els va imposar el Tribunal Suprem no han de tenir cap privilegi, però tampoc han de tenir perjudici. Per tant, si s’ha sol·licitat l’indult s’ha de tramitar”, va manifestar el també dirigent del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.