Política

El ‘Brexit’ desactiva l’ordre contra Ponsatí

La justícia ha de tornar a tramitar a Escòcia l’extradició de l’eurodiputada

“Han de tornar a tramitar una ordre d’extradició a Escòcia, que és el lloc de residència de l’eurodiputada Clara Ponsatí; que accidentalment sigui a Bèlgica és irrellevant.” L’advocat Gonzalo Boye aclaria ahir la nova situació en què es troba Ponsatí després que ahir mateix, dia 1, es fes efectiva la separació del Regne Unit de la Unió Europea arran del Brexit.

A partir d’ara i des d’ahir, divendres, si la justícia espanyola vol reprendre la persecució de Ponsatí, haurà de substituir l’euroordre per una ordre de detenció internacional, i aquesta gestió es basarà en els acords bilaterals que s’estableixin entre el Regne Unit i l’Estat espanyol. Com que Ponsatí té el lloc de residència a Escòcia, la seva euroordre decau. Així ho confirmava Boye ahir a aquest diari després que El Confidencial aixequés la notícia.

Aquesta nova situació podria ara endarrerir durant mesos la possible persecució. A més a més, un hipotètic lliurament a Espanya només es produiria si el Regne Unit ho vol. Actualment, l’eurodiputada està pendent que el Parlament Europeu aprovi el suplicatori i, per tant, l’aixecament de la immunitat, conjuntament amb els també eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín. Aquest procés va començar al novembre, però l’epidèmia de la Covid-19 va endarrerir tot el procés. Si se li aixeca la immunitat, caldrà una nova ordre de detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.