Empreses

Cal Blay preveu obrir trenta restaurants en cinc anys

Amb la marca La Plural ja ha obert a Sant Sadurní d’Anoia i Vilanova i la Geltrú Els locals són de menjar saludable i pensats per fer-hi teletreball

L’expansió iniciada al febrer suposarà la contractació de 250 nous empleats en cinc anys

El grup de res­tau­ració Cal Blay, de l’Alt Penedès, ha deci­dit plan­tar cara a la crisi inven­tant un nou con­cepte gas­tronòmic post­co­vid, basat en el men­jar ràpid, salu­da­ble i de pro­xi­mi­tat. L’equip direc­tiu, encapçalat per Santi Carda i els seus ger­mans Jordi i Anna, han creat La Plu­ral, una comu­ni­tat gas­tronòmica con­ce­buda com un espai de res­tau­ració adap­tat a les neces­si­tats que ha gene­rat la crisi sanitària: cuina oberta durant dotze hores, un espai diàfan i pen­sat per poder-hi fer tele­tre­ball, amb con­nexió wifi, pre­ses de cor­rent i zona de càrrega per a smartp­ho­nes i portàtils. Un cop dis­se­nyat el model han començat l’expansió.

Així, el grup Cal Blay, que ja tenia qua­tre res­tau­rants i una impor­tant divisió de càtering, ja ha ini­ciat l’ober­tura d’entre vint i trenta res­tau­rants en un període de cinc anys. “Al febrer vam posar en marxa el pri­mer local amb la marca La Plu­ral i veiem molt fac­ti­ble arri­bar fins a la tren­tena de nous espais repar­tits per Cata­lu­nya”, explica Santi Carda, direc­tor gene­ral del grup nas­cut l’any 1982.

Fa una mica més d’un mes es va inau­gu­rar el pri­mer esta­bli­ment amb aques­tes carac­terísti­ques al cen­tre de Sant Sadurní d’Anoia, la població d’on és ori­ginària la família. Fa dues set­ma­nes també es va obrir un altre res­tau­rant a Vila­nova i la Geltrú. El res­pon­sa­ble del grup asse­gura que pobla­ci­ons com Igua­lada, Ter­rassa, Saba­dell, Gra­no­llers i Girona podrien ser les següents. I fins tot no des­carta tenir un local amb l’ense­nya La Plu­ral dins de l’estadi del Camp Nou.

Aquesta expansió, molt pen­sada per a capi­tals de comarca, supo­sarà con­trac­tar unes 250 per­so­nes més, que s’afe­gi­rien a les 180 que actu­al­ment tre­ba­llen al grup. De fet, Santi Carda –que va gua­nyar vint-i-tres títols com a juga­dor d’hoquei, sobre­tot quan jugava amb l’Igua­lada- creu que calen uns dotze tre­ba­lla­dors per poder donar ser­vei a entre 100 i 150 comen­sals per local. Quant a la inversió, el res­pon­sa­ble del grup afirma que cal­dria des­ti­nar entre 100.000 i 120.000 euros per posar en marxa cada nou res­tau­rant.

“La gent ens demana aquest nou con­cepte de comu­ni­tat gas­tronòmica perquè la pandèmia ha por­tat alguns can­vis d’hàbits que han vin­gut per que­dar-se i nosal­tres volem ser partícips d’aquesta trans­for­mació”, asse­nyala el res­pon­sa­ble de Cal Blay, que espera que aquesta aposta atre­vida del grup obri noves opor­tu­ni­tats per sor­tir de la greu crisi a què s’ha vist abo­cat el sec­tor de la res­tau­ració, espe­ci­al­ment el dedi­cat al càtering d’esde­ve­ni­ments i casa­ments, que suposa el 60% de la fac­tu­ració de Cal Blay. “El 2019 vam ser­vir dues-cen­tes bodes i l’any pas­sat només van ser una quin­zena” diu Santi Carda.

El grup gas­tronòmic Cal Blay va néixer a Sant Sadurní d’Anoia 1982 de bra­cet de la família Carda-Tor­ner. Amb l’entrada de la gene­ració dels fills, el grup va fer una aposta pels ser­veis de càtering i els casa­ments i es va con­ver­tir en una de les empre­ses cata­la­nes de referència en el sec­tor. El grup, a més, ges­ti­ona actu­al­ment qua­tre espais de res­tau­ració: Cal Blay 25, a Sant Sadurní d’Anoia i després s’hi van anar incor­po­rant El Mira­dor de les Caves (Subi­rats), El Nàutic (Vila­nova i la Geltrú) i La Masia (Esplu­gues de Llo­bre­gat). Recent­ment, el grup ha posat en marxa una divisió des­ti­nada només al men­jar per empor­tar sota la marca Blayeat i també pre­para milers de plats per a ter­cers.

GRUP CAL BLAY

Facturació
5,5 M€
Treballadors
180
Any de fundació
1982
El grup Cal Blay va tenir una facturació de 5,5 milions d’euros el 2020, una caiguda considerable per culpa de la covid-19. L’any anterior les vendes van ser de 12 milions d’euros. Amb l’expansió iniciada aquest febrer, la previsió és facturar uns 25-30 milions el 2026.
la clau

Cuina central per a tot el grup

El Grup Cal Blay disposa d’unes instal·lacions a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), d’uns 7.000 m², on hi ha les cuines centrals i l’espai laboratori de recerca i creació de noves receptes. Des d’aquestes instal·lacions s’elaboren els menús destinats al servei de càtering, així com també es preparen i s’elaboren, en part, la majoria de menús que s’han incorporat a la carta de La Plural. Les instal·lacions, que aglutinen bona part dels 180 treballadors del grup, donaran servei a la propera expansió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.