Política

Trump torna a l’escena política amb un gran míting a Ohio

L’expresident deixa oberta la idea de presentar candidatura el 2024

La fiscalia ultima la imputació de les seves empreses

Desterrat de les xarxes socials per difondre notícies falses i encoratjar els seus seguidors a marxar cap al Capitoli el 6 de gener passat, l’expresident dels Estats Units Donald Trump va tornar dissabte a la primera línia de la política amb un gran míting a Ohio, el primer amb aires de campanya electoral des que va abandonar la Casa Blanca. En el seu retorn a l’arena política, Trump no va comptar amb la presència dels líders del Partit Republicà de l’estat d’Ohio.

Les absències tenien una explicació política: amb aquest acte, Trump volia complir la promesa de venjar-se dels republicans que van votar a favor d’un segons judici polític contra ell en el Senat per l’assalt mortal al Capitoli, el 6 de gener passat. De fet, l’objectiu del míting era fer costat a un dels seus exassistents a la Casa Blanca, Max Miller, que s’enfronta en les primàries republicanes de l’any que ve a Anthony Gonzalez per un escó d’un districte d’Ohio. Gonzalez va ser un del deu legisladors republicans de la Cambra Baixa que van votar a favor d’acusar Trump per incitar els seus seguidors a participar en l’atac al Capitoli.

A banda de les seves ànsies de venjança, el míting de dissabte i altres actes programats per als pròxims dies són vistos com una estratègia per consolidar-se com a líder del Partit Republicà, en què continua sent la figura més popular entre la base de votants.

En el míting, Donald Trump va deixar la porta oberta a presentar candidatura per a les presidencials del 2024, en no descartar aquesta possibilitat. El seu retorn als focus, però, es produeix quan la fiscalia del districte de Manhattan (Nova York) ultima presentar càrrecs legals contra l’empresa familiar, l’Organització Trump, per possibles frau fiscal i d’assegurances i altres delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.