Societat

Dos dies per justificar el tancament de l’oci nocturn

El TSJC demana al govern que exposi els arguments per continuar amb les mesures restrictives en bars, restaurants i discoteques

Els Castellers de Vilafranca lamenten la prohibició per Sant Fèlix

El govern de la Generalitat té quaranta-vuit hores per justificar els motius pels quals considera necessari mantenir restringit l’horari de la restauració i tancat l’interior de l’oci nocturn. Coincidint amb l’aixecament del toc de queda i en resposta a una demanda presentada contra l’últim decret de la Generalitat per la patronal de l’oci nocturn Fecasarm, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat desestimar les mesures cautelaríssimes demanades per la patronal i ha rebutjat, tal com pretenia el sector de l’oci nocturn, reobrir les discoteques de manera urgent sense escoltar primer la versió de la Generalitat.

En aquest sentit, el tribunal va emetre un dictamen en què demana al govern que justifiqui les mesures i avança que un cop tingui la versió de l’administració, que ha de rebre en un termini màxim de dos dies, es pronunciarà al respecte. “És difícil, amb els mitjans, al·legacions i raonaments que s’expressen en l’actual recurs, suspendre o adoptar fins i tot una mesura cautelar positiva sense prèviament donar trasllat als col·litigants, i poder conèixer la necessitat i la proporcionalitat de les mesures adoptades”, argumenta el TSJC. Fecasarm va sol·licitar ampliar l’horari, argumenta el TSJC. Per això, la sala “atorga un breu termini d’al·legacions a l’administració pública demandada perquè el tribunal pugui pronunciar-se sobre la mesura cautelar de suspensió ordinària”.

El sector de l’oci nocturn va presentar el recurs després que el TSJC acordés rebutjar el toc de queda en bona part dels municipis per als quals el govern n’havia demanat. Fecasarm va interpretar en aquesta resolució judicial que quedava una porta oberta a allargar els horaris a la restauració i tornar l’activitat a l’interior de les discoteques.

Menyspreu als castells

D’altra banda, els Castellers de Vilafranca han fet públic un comunicat lamentant que s’hagi prohibit fer pilars de cinc el proper dia 30 d’agost, diada de Sant Fèlix. La colla assegura que l’actuació “compleix les garanties de seguretat i control” pel que fa a la Covid-19 i que el 92% dels participants ja disposen de la pauta completa de vacunació.

“Lamentem, denunciem i rebutgem la falta de proactivitat i voluntat de les autoritats del país per reactivar l’activitat castellera”, subratllen els Castellers de Vilafranca, que es consideren “en perill” i també insten els dirigents polítics a “no continuar donant l’esquena al món casteller i reconduir la situació perquè no s’hi trobin altres diades castelleres”.

LA XIFRA

48
hores
té el govern de la Generalitat per justificar davant del TSJC el tancament de l’oci nocturn.

LA FRASE

Per la Diada ens posaran d’exemple de defensa del país quan no han mostrat interès per protegir-nos
castellers de vilafranca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.