Societat

Mossos i joves ferits en nous aldarulls l’última nit de les festes de Sants

Els indicadors epidemiològics continuen baixant i estan ja a nivell del mes de juny, abans de la cinquena onada

El risc de rebrot recula fins als 181 punts

L’última nit de la festa major de Sants va tornar a acabar amb aglomeracions i aldarulls. Un cop tancats els establiments i sense toc de queda, els joves, més de 4.000 segons la Guàrdia Urbana, van voler continuar la festa al parc de l’Espanya Industrial. Els Mossos i la policia van intentar evitar els botellots i es van produir incidents. En els enfrontaments, sis mossos i alguns joves van resultar ferits lleus com a conseqüència dels llençament d’ampolles i altres objectes i una persona va ser detinguda acusada d’atemptat contra l’autoritat.

Tot i que alguns experts ja han mostrat la seva preocupació per les conseqüències que pot tenir el que ha passat a Sants i també a Gràcia i en altres localitats – a la Seu d’Urgell també va haver-hi enfrontaments entre joves i policia–, de moment, els indicadors epidemiològics continuen a la baixa, amb xifres per primer cop similars a les del mes de juny, abans del començament de la cinquena onada.

La incidència acumulada a 7 dies està ja per sota de 100 casos per 100.000 habitants.

El risc de rebrot era, ahir, de 181 punts, 12 menys que el dia anterior i justament el mateix nivell de risc que hi havia després de les passades festes de Sant Joan. La velocitat de propagació del virus (Rt) es va reduir a 0,84, una centèsima menys que el dia anterior.

LES XIFRES

98,81
casos
per 100.000 habitants és la incidència acumulada a 7 dies. Per primer cop, baixa de 100 casos.
181
punts
es trobava ahir el risc de rebrot, ja per sota dels 200, una xifra que no es tenia des de finals de juny.

El 77% dels majors de 16, vacunats

Més de la meitat dels joves de Catalunya entre 16 i 35 anys, en concret el 77,4%, ja tenen la pauta completa i estan immunitzats contra la Covid, mentre que un 66,3% de tots els catalans ja han completat el procés de vacunació.

Segons les dades de vacunació actualitzades aquest diumenge pel Departament de Salut, ahir van inocular a Catalunya 33.058 noves dosis dels immunògens, de què 9.129 van ser primeres dosis i 23.929 segones.

Amb això, a Catalunya ja s’han injectat un total de 5.665.737 primeres dosis i 4.626.390 de segones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.