Societat

Barcelona demana “espais de descompressió” nocturns per evitar l’incivisme

L’Ajuntament plantejarà al Procicat ampliar els horaris del metro i la restauració

Batlle defensa que la policia ha actuat amb “contenció” davant els ‘botellots’ per evitar enfrontaments

L’Ajuntament de Barcelona proposa buscar “espais de descompressió” nocturns per evitar “explosions d’incivisme” com les que s’han donat aquest cap de setmana a la festa major de Sants, segons ha explicat el tinent d’alcalde Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

En declaracions a mitjans de comunicació, el regidor barceloní ha manifestat la seva preocupació per com s’ha complicat situació les nits dels dijous, divendres i dissabtes. Batlle ha qualificat els episodis viscuts les últimes nits d’“explosió d’incivisme” i ha subratllat que aquesta conjuntura no és “exclusiva de Barcelona”.

En aquest sentit, ha anunciat que els representants municipals convidaran a fer una reflexió sobre aquesta necessitat de canvis en l’oci nocturn en la reunió de demà del Procicat, com ampliar  els horaris de metro i de la restauració.

“No pot ser que a dos quarts d’una l’activitat acabi i a partir d’aquí estigui tancat l’oci nocturn, estan tancats els espectacles, està tancada la restauració. Hem de plantejar-nos buscar espais de descompressió” per evitar les situacions que s’han vist en els últims dies, ha manifestat.

El responsable de Seguretat de l’Ajuntament ha sostingut que el dispositiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per a la festa major de Sants estava “correctament dimensionat”.

Batlle ha considerat que excepcional l’explosió d’incivisme ocorreguda aquest cap de setmana al parc de l’Espanya Industrial, coincidint amb les celebracions del barri, i ha apuntat que la policia ha actuat amb molta contenció contra els incívics perquè “preferia titulars de botellots a Barcelona que d’enfrontaments amb la policia”.

Després dels fets d’aquest cap de setmana, el govern municipal revisarà els dispositius de seguretat i neteja planificats per a les festes de la Mercè, la festa major de Barcelona, que se celebraran del 23 al 26 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.