Societat

L’Estat i comunitats autònomes acorden ampliar fins a un màxim del 60% els aforaments als estadis en exterior

En interiors la xifra queda en el 40% i els dos límits es mantindran vigents tot el mes de setembre

Catalunya es desmarca de l’acord en considerar que hauria d’imperar la “prudència”

El Consell Interterritorial de Salut (CIS) ha acordat aquest dimecres ampliar fins a un màxim del 60% els aforaments als estadis de futbol i pavellons de bàsquet, segons ha informat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior a la reunió.

Sanitat i les comunitats autònomes han aprovat aquestes mesures un cop s’ha assolit el 70% de població vacunada amb la pauta completa a l’Estat i davant el retrocés de contagis de la cinquena onada, que aquest dimecres ha caigut fins als 221 casos per cada 100.000 habitants.

L’aforament a les instal·lacions esportives que acullen els partits de la primera i segona divisió de futbol i de la lliga de bàsquet seran de fins al 60% en recintes oberts i del 40% en espais tancats.

Fins ara l’aforament permès era del 40% en instal·lacions obertes i del 30% en les tancades.

D’acord amb el nou aforament, el Camp Nou podria acollir uns 60.000 espectadors, el Santiago Bernabéu, 48.000, i el Wanda Metropolitano, 42.000.

Aquests màxims d’ocupació seran vigents durant tot el mes de setembre. L’acord inclou una menció expressa sobre l’ús de mascaretes durant els esdeveniments esportius.

Darias ha puntualitzat que “es tracta d’un màxim”, cosa que vol dir que les Comunitats Autònomes poden establir percentatges inferiors si així ho consideren oportú.

Catalunya discrepa de l’acord sobre els estadis

Agències

Catalunya ha votat al CIS en contra de l’acord per a l’ampliació als estadis.

Fonts del departament de Salut de la Generalitat han explicat que Catalunya discrepa d’aquest acord, ja que en aquest moment s’hauria d’extremar la “prudència”.

Les mateixes fonts han indicat que l’acord preveu que cada autonomia pugui fixar aforaments inferiors a allò establert, un percentatge que haurà de determinar pròximament el Procicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.