Societat

Brussel·les i AstraZeneca posen fi a la batalla judicial

La CE i la farmacèutica acorden el lliurament de 135 milions de dosis addicionals a finals de 2021

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres que retira la denuncia judicial contra la farmacèutica AstraZeneca després d’haver arribat a un acord pel lliurament de vacunes contra la Covid-19 no distribuïdes. Segons l’acord de conciliació, AstraZeneca lliurarà 135 milions de dosis addicionals a finals de 2021 (60 milions a finals del tercer trimestre i 75 milions de dosis a finals del quart trimestre)i les dosis restants (65 milions) a finals de març de 2022, ha indicat la comissió en un comunicat. “Els estats membre disposaran de calendaris de lliurament regulars i s’aplicaran descomptes limitats en cas de retard en les dosis”, afegeix.

Brussel·les va denunciar a la farmacèutica davant la justícia belga el passat abril, després de mesos d’enfrontaments públics, en considerar que havia incomplert injustificadament els lliurament de la vacuna firmats a l’agost del 2020 amb la Unió Europea.

AstraZeneca ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit un acord i per posar fi als processos judicials oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.