Salut

Catalunya baixa del límit diari de 1.000 infectats per la Covid

El nombre d’ingressats també se situa per sota del miler

Salut obrirà un punt de vacunació sense cita a la UAB

Les dades de la pandèmia continuen mostrant signes de millora palpables dia rere dia, malgrat que els missatges des de les autoritats i els experts continuen sent de prudència abans de donar per superada la cinquena onada. En aquest context, el Departament de Salut va informar que ahir es van notificar 958 nous contagis confirmats per PCR o TA, el que suposa baixar del llindar dels 1.000 després de no poques setmanes. Igualment, el nombre d’hospitalitzats també continua a la baixa i ara ja n’hi ha menys d’un miler, en concret 986 (-30), una xifra que no s’assolia des del juliol. Pel que fa a pacients crítics ingressats a les UCI, ahir n’eren 336 (-15), un indicador que encara amoïna els responsables de Salut.

En aquest context, i dins l’estratègia de continuar incrementant la vacunació, coincidint amb l’inici del curs universitari el pròxim 8 de setembre la Generalitat obrirà un punt de vacunació sense cita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estarà situat al centre del campus, en una sala annexa al cinema de la plaça Cívica, i obrirà de dilluns a divendres. En aquest punt hi podran accedir sense cita prèvia totes aquelles persones que no hagin rebut cap vacuna, o bé que estiguin pendents d’una segona dosi. També estarà obert per a la població que visqui a la zona més propera a la UAB.

LA XIFRA

958
contagis
es van notificar ahir a Catalunya i el nombre d’ingressats també va baixar del miler (986).

Barcelona reitera que cal reobrir l’oci nocturn

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va tornar a defensar ahir la necessitat de reobrir els locals d’oci nocturn, com a mesura per reduir les situacions de saturació de l’espai públic de les últimes setmanes . “Des del punt de vista sanitari, és defensable”, va manifestar en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què hi va afegir que insistiran en aquest argument en la pròxima reunió del Procicat. Malgrat que la mesura ha estat descartada pel TSJC, per Batlle calen “espais de descompressió” perquè l’activitat nocturna es pugui desenvolupar “de manera cívica ”. En aquest sentit, ha demanat que “es deixin espais perquè es pugui celebrar la Mercè en condicions i de manera ordenada” i mantenint les condicions de seguretat sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.