Infraestructures

Els temporals arriben més aviat a les platges

L’AMB avança la retirada de les instal·lacions per evitar destrosses

Aquesta setmana està previst que s’acabi la retirada del mobiliari i les instal·lacions de temporada d’estiu a les platges metropolitanes, un procés que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha avançat en els darrers anys a causa de l’arribada prematura de temporals marítims. La regressió del litoral ha fet que s’hagi reduït l’amplada de les platges i algunes modificacions en els pendents, cosa que augmenta la vulnerabilitat i l’exposició de les diferents instal·lacions, que fa anys se situaven més a prop del mar.

Amb la retirada de passeres, plataformes de fusta i papereres; el desmuntatge dels mòduls de salvament i de primers auxilis, i les cadires de vigilància, i el desplaçament dels aparcaments per a bicicletes, es deixa la meitat de l’esplanada sorrenca més propera al mar lliure de mobiliari i equipaments susceptibles de quedar malmesos quan puja el nivell del mar i es produeix onatge intens. El mobiliari permanent durant la temporada baixa, com ara passeres d’accés, aparcabicicletes i papereres, es deixa a la part posterior de la platja, la que està en contacte amb els passeigs marítims i les zones dunars. Daniel Palacios, cap del servei de platges de l’AMB, assegura que tan aviat com acaba la temporada de bany es comencen a retirar elements per protegir-los en temporada baixa i perquè hi hagi menys danys.

Canvi d’ús de les platges

La temporada d’estiu a les platges metropolitanes s’ha tancat amb alts nivells d’afluència. Ha estat una temporada amb poc onatge i sense gaires pluges torrencials que ha permès gaudir durant el dia, i també s’ha notat un increment d’afluència a les platges a la nit. El tancament de les discoteques i els locals d’oci nocturn a causa de les restriccions imposades per la Covid-19 ha fet que molts ciutadans hagin escollit les platges metropolitanes per a usos lúdics més enllà de les hores diürnes. Aquesta circumstància ha comportat que s’hagi hagut d’intensificar la neteja d’aquests espais durant la matinada, tot i que no s’han constatat incidències significatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.