Política

La fiscalia prepara l’arxivament de la investigació del rei emèrit

La decisió permetria el retorn temporal del rei emèrit a l’Estat espanyol

La fiscal general de l’Estat espanyol, Dolores Delgado, dictarà en les pròximes setmanes un decret ordenant l’arxivament de les diligències prejudicials sobre la investigació del presumpte finançament irregular de Joan Carles I.

Segons publica El confidencial,els fiscals encarregats de la investigació conclouen que el rei emèrit no pot estar imputat per la seva inviolabilitat fins al 2014, per prescripció de determinat fets i per excuses absolutòries davant de delictes fiscals que han comportat les dues regularitzacions tributàries voluntàries fetes el 2020, per l’import de donacions i pel de renda de les persones físiques, amb un importat total que superen els cinc milions d’euros.

L’arxivament del cas, segons informa el digital, no és equiparable a una sobreseïment judicial, ni provisional ni definitiu, però permetrà el retorn temporal del rei emèrit a l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.