Gran angular

La indústria cultural a Barcelona genera 10.158 milions anuals

Segons l’escola de negocis TBS, el sector cultural ocupa a la capital catalana 43.535 treballadors, distribuïts en 4.675 empreses

La indústria cultura a Barcelona genera un negoci anual de 10.158 milions d’euros, segons dades de l’escola de negocis TBS, que afirma que el sector a la capital catalana és troba en clara expansió.

Pel que fa als llocs de treball, hi ha actualment un cens de 43.535 treballadors vinculats a aquest àmbit a Barcelona, distribuïts en 4.675 empreses. Val a dir que, tot i que hi ha moltes pimes, hi ha grans empreses que arrosseguen el sector: 78 companyies, catalanes i d’arreu, suposen el 50% del negoci. Segons TBS, aquestes empreses trien per ubicar-se els districtes de l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí Gràcia. Segons TBS, “les indústries culturals són crucias econòmicament, però també aporten un gran valor social i contribueixen a un desenvolupament innovador de la societat.”

TBS també destaca que actualment hi ha molts programes de formació i màsters que permeten els alumnes obtenir la formació necessària per liderar empreses que s’emmarquen dins de les indústries culturals. Segons TBS, “un bon lideratge és clau en empreses en què la creativitat i la cultura en són la base.”

Per donar una idea del pes que té Barcelona en el sector cultural de tot l’Estat, cal dir que, segons les dades del Ministeri de Cultura, la producció anual de la cultura es xifra en 30.171 milions d’euros, un terç dels quals correspondrien a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.