Política

ERC proposa una llei catalana de l’audiovisual amb perspectiva de gènere i lingüística

La formació reclama que els fons europeus es destinin a la promoció del català, el gallec, el basc o l’aranès

Demana al govern fomentar la creació de continguts produïts, doblats i subtitulats en català i occità

ERC presentarà la setmana entrant una moció al Parlament en la qual aposta per tirar endavant la llei audiovisual catalana en la qual treballa el govern “amb perspectiva de gènere i lingüística”.

La formació defensa que la millor manera d’impulsar la producció audiovisual a Catalunya és reformant i actualitzant l’actual llei audiovisual catalana, com fixa el pla de govern presentat per la Generalitat. De fet, l’executiu ja ha presentat l’avantprojecte, que ara ha de passar per consulta pública del sector i la ciutadania.

El grup parlamentari d’ERC considera que la proposta que planteja el govern és una oportunitat per introduir en el debat “tant l’eix feminista i de gènere com la protecció de la llengua catalana en un mercat audiovisual globalitzat”, segons la diputada Raquel Sans.

Esquerra busca que la iniciativa esdevingui una “una proposta de país” i sigui “el punt de partida que busqui el consens amb tots els grups parlamentaris per regular els canvis d’usos i consums audiovisuals”.

En la moció que es votarà el ple d’aquesta pròxima setmana, els republicans inclouen un punt que reclama al govern espanyol que afavoreixi la diversitat i lingüística. ERC insta l’Estat a destinar fons europeus PERTE a la promoció del català, el gallec, el basc i l’aranès “com a via per mobilitzar nous sectors econòmics”.

En la mateixa línia, la moció demana al govern fomentar la creació de continguts produïts, doblats i subtitulats en català i occità per maximitzar l’oferta al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.