Empreses

S’obre la segona convocatòria del programa BStartup Green

A la primera edició del programa es van presentar 136 candidats
Inclou la gran transició energètica, la indústria 4.0, les ‘smart cities’ i l’economia circular

BStar­tup, el ser­vei finan­cer de Banc Saba­dell per a start-ups i scale-ups, llança la segona con­vo­catòria de BStar­tup Green, un pro­grama adreçat a pro­jec­tes de sos­te­ni­bi­li­tat ambi­en­tal en fases pre-seed i seed, en què la inversió es diri­geix fona­men­tal­ment a vali­dar la tec­no­lo­gia i el negoci.

En aquesta segona edició, està pre­vist que se selec­ci­o­nin fins a tres pro­jec­tes de tot Espa­nya i que cada un rebi una inversió d’entre 100.000 i 150.000 euros per pro­jecte.

BStar­tup Green està enfo­cat a start-ups que, des de la tec­no­lo­gia o la digi­ta­lit­zació, són capa­ces de faci­li­tar la tran­sició cap a un món més sos­te­ni­ble a través de diver­ses òpti­ques. La pri­mera és la tran­sició energètica, i aquí hi tenen cabuda la fle­xi­bi­li­tat energètica, les xar­xes intel·ligents, l’emma­gat­ze­matge, l’auto­ge­ne­ració i l’smart home, entre altres vec­tors pos­si­bles.

Un altre àmbit d’actu­ació és la indústria 4.0, amb camps com la reducció d’emis­si­ons i resi­dus, la logística, l’eficiència de pro­ces­sos, els mate­ri­als, l’empa­que­tatge i tot allò rela­ci­o­nat amb la defi­nició de la indústria del futur imme­diat. Les smart cities són un altre camp per als can­di­dats, que poden expo­sar les seves pro­pos­tes en mobi­li­tat sos­te­ni­ble, gestió de rutes, gestió del sub­mi­nis­tra­ment d’aigua, con­trol de la con­ta­mi­nació, pro­tecció del mar i els rius i gestió de resi­dus, entre molts altres camps que volen desen­vo­lu­par vies per acon­se­guir una gestió intel·ligent de la ciu­tat. L’eco­no­mia cir­cu­lar, un dels camps que s’està con­so­li­dant com un dels àmbits d’actu­ació fona­men­tals de l’acti­vi­tat econòmica dels pròxims anys, és una altra àrea en què els empre­ne­dors poden dir-hi la seva en qüesti­ons trans­cen­den­tals com ara l’opti­mit­zació de resi­dus, la reu­ti­lit­zació de béns, el reci­clatge i tot allò que té a veure amb els diver­sos aspec­tes de l’eco­no­mia de la fun­ci­o­na­li­tat. En la seva pri­mera edició, el pro­grama va asso­lir les 136 can­di­da­tu­res de start-ups amb solu­ci­ons inno­va­do­res per acce­le­rar la tran­sició ecològica. En l’última edició, les com­pa­nyies Wegaw, MOA Food­tech i Bia Power van ser selec­ci­o­na­des BStar­tup Green pels mem­bres del comitè d’inversió. Per a Yolanda Pérez, direc­tora de Bstar­tup: “La tran­sició ecològica és un dels rep­tes més grans i urgents que afron­tem com a soci­e­tat, i a Banc Saba­dell volem donar suport a les empre­ses que des de la inno­vació i la tec­no­lo­gia, faci­li­ta­ran i acce­le­ra­ran els pro­ces­sos neces­sa­ris.” Per a la selecció de pro­jec­tes, l’equip de BStar­tup té el suport d’una comissió d’experts de referència en els dife­rents sec­tors. La segona con­vo­catòria ja està en marxa i romandrà oberta a bstar­tup.org fins al 22 de maig.

BStar­tup va ser creat per Banc Saba­dell el 2013 amb l’objec­tiu de con­ver­tir-lo en el soci finan­cer líder per a start-ups i scale-ups pro­por­ci­o­nant banca espe­ci­a­lit­zada i inversió en equity. BStar­tup inver­teix en start-ups digi­tals i tec­nològiques amb un fort poten­cial de crei­xe­ment en eta­pes ini­ci­als i en tot tipus de sec­tors. Addi­ci­o­nal­ment llança dues con­vo­catòries cada any: BStar­tup Green i BStar­tup Health. D’aquesta dar­rera, per inver­tir en pro­jec­tes de salut, ja se n’han fet qua­tre edi­ci­ons, i s’ha inver­tit en dotze start-ups que apor­ten inno­vació en àrees com la detecció precoç de l’Alz­hei­mer, el càncer de pàncrees, una teràpia per evi­tar el rebuig dels tras­plan­ta­ments d’òrgans o el diagnòstic de l’ictus isquèmic.

MOA

d La companyia d’origen navarrès produeix proteïnes sostenibles d’un elevat valor nutricional aprofitant els residus i els subproductes que es generen a la indústria agroalimentària. Gràcies a un procés de fermentació i als seus microorganismes, MOA Foodtech arriba a transformar aquests subproductes en un ingredient proteic que es pot introduir una altra vegada en la indústria.

Wegaw

d Aquesta start-up hispanosuïssa de tecnologia climàtica ha desenvolupat un mètode que combina dades de satèl·lits amb intel·ligència artificial per predir elements climàtics que faciliten l’augment de la producció energètica i l’optimització del preu de les energies renovables. Combina tecnologia SAR i òptica, tot monitorant, amb eines de l’aprenentatge automàtic, variables ambientals.

Bia Power

d Ha desenvolupat una plataforma amb algoritmes de previsió d’alt rendiment i un motor potent d’optimització per predir de manera intel·ligent la flexibilitat en la càrrega de vehicles elèctrics. Aquesta plataforma supervisa i controla els carregadors de flotes de vehicles elèctrics, però també recull dades de la xarxa elèctrica i d’altres sistemes, com el consum de comptadors o la generació renovable in situ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.