Empreses

Banc Sabadell impulsa la rehabilitació d’edificis

Els imports dels ajuts són limitats, així que cal accelerar el procés de sol·licitud
BS ofereix les millors solucions financeres als administradors de finques

Banc Saba­dell acom­pa­nya els admi­nis­tra­dors de fin­ques en el paper que juguen en la cons­ci­en­ci­ació i l’impuls de la reha­bi­li­tació d’habi­tat­ges entre les comu­ni­tats de pro­pi­e­ta­ris que ges­ti­o­nen. A més, apro­fi­ten l’avi­nen­tesa que ofe­rei­xen els fons euro­peus Next Gene­ra­tion (NGUE), que apos­ten per refor­mu­lar la ciu­tat perquè sigui més sos­te­ni­ble, tot reduint la des­pesa energètica i fomen­tant l’ús de les ener­gies reno­va­bles al parc immo­bi­li­ari espa­nyol.

Banc Saba­dell ofe­reix les millors solu­ci­ons finan­ce­res als admi­nis­tra­dors de fin­ques, tant pel que fa a l’ope­ra­tiva diària, amb comp­tes cor­rents en con­di­ci­ons molt com­pe­ti­ti­ves, com per al finançament de les obres de reha­bi­li­tació que puguin reque­rir les comu­ni­tats de pro­pi­e­ta­ris, a les quals se’ls ofe­reix una gamma de préstecs específics. D’una banda, hi ha el préstec pro­jecte ini­cial CCPP, con­ce­but per finançar el cost del pro­jecte, el lli­bre de l’edi­fici i les llicències necessàries en un ter­mini de fins a tres anys. A més, hi ha el préstec reha­bi­li­tació CCPP, amb un finançament de tres a deu anys, des­ti­nat a la millora o la rege­ne­ració de l’edi­fici.

El pro­grama de reha­bi­li­tació d’habi­tat­ges és un pro­grama dotat amb 1.994 mili­ons d’euros i, a banda de mar­car-se com a objec­tiu la reducció de les emis­si­ons de CO2 del parc immo­bi­li­ari i millo­rar l’eficiència energètica dels edi­fi­cis, també cobeja la reva­lo­ració dels immo­bles i gene­rar ocu­pació en el sec­tor de la cons­trucció. Aquesta ini­ci­a­tiva posa el focus tant en les comu­ni­tats de pro­pi­e­ta­ris com en els par­ti­cu­lars pro­pi­e­ta­ris d’un habi­tatge.

El pro­grama ofe­reix diver­ses opci­ons, que poden ser tant en ajuts a fons per­dut com en deduc­ci­ons fis­cals. Pel que fa a la pri­mera opció, hom pot dema­nar una sub­venció per rea­lit­zar unes refor­mes que es tra­du­ei­xin en un estalvi energètic d’entre el 30 i el 45%, amb un per­cen­tatge màxim del 40% en el cost de l’actu­ació, que no pot superar els 6.300 euros d’import. Les refor­mes per asso­lir un estalvi energètic entre el 45 i el 60% podran rebre una sub­venció del 65% de cost, amb un import màxim de l’ajut d’11.600 euros. Les refor­mes amb estalvi energètic supe­rior al 60% adme­ten una sub­venció del 80%, amb un import màxim de 18.800 euros. En el camp de deduc­ci­ons fis­cals per a par­ti­cu­lars, podran gau­dir d’un 20% per tal de reduir un 7% la demanda de cale­facció i refri­ge­ració; un 40% si l’actu­ació pro­gra­mada abasta tot el con­junt de l’edi­fici i es pot asso­lir un estalvi del 30% a l’indi­ca­dor de con­sum d’ener­gia primària o s’acon­se­gueix millo­rar la qua­li­fi­cació energètica de l’edi­fici, tot asso­lint les lle­tres A o B, d’eficiència màxima. Val a dir que els imports són limi­tats per a cadas­cuna de les con­vo­catòries dels ajuts, cosa que fa neces­sari acce­le­rar el procés de sol·lici­tud.

Banc Saba­dell, a través de la seva Direcció de Seg­ment de Col·lec­tius Pro­fes­si­o­nals, que s’encar­rega de man­te­nir un vin­cle directe amb els col·legis pro­fes­si­o­nals, i així conèixer de pri­mera mà qual­se­vol neces­si­tat que puguin tenir, manté un con­veni amb la majo­ria de col·legis pro­fes­si­o­nals dels admi­nis­tra­dors de fin­ques. En aquests moments, al vol­tant del 50% dels admi­nis­tra­dors de fin­ques d’Espa­nya són cli­ents de Banc Saba­dell. El banc ja fa una dècada que tre­ba­lla amb aquest col·lec­tiu, i el vol seguir acom­pa­nyant en un moment cru­cial com l’actual.

Val a dir que en el glo­bal de la geo­gra­fia espa­nyola, al vol­tant del 50% dels habi­tat­ges es van cons­truir abans del 1980, fet que dona una idea de la urgència de posar al dia el parc immo­bi­li­ari d’acord amb els nous para­dig­mes de sos­te­ni­bi­li­tat. En gene­ral pre­do­mina la poca eficiència: el 81% dels edi­fi­cis tenen eti­que­tes E, F o G pel que fa a emis­si­ons, i el 85%, eti­que­tes E, F i G quant a con­sum energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.