Política

Sánchez combatrà la proposta del topall del gas de 275 euros de la Comissió Europea

El president espanyol assegura que el seu govern “serà contundent i rotund” contra una iniciativa que veu “insuficient” i que “pot tenir efectes perversos”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que el seu executiu serà “contundent i rotund” a l’hora de combatre la proposta de topall del gas a 275 euros que ha fet la Comissió Europea, perquè la considera “clarament insuficient” i “pot tenir efectes perversos” que suposin “un augment del preu”.

En roda de premsa, Sánchez ha assegurat que al pròxim Consell Europeu del 14 i 15 de desembre el seu executiu reclamarà que s’aprovi “una proposta que realment obeeixi al desafiament al qual s’estan enfrontant les indústries i les famílies”. “El que exigim a la Comissió Europea és un compromís europeu i una ambició que en aquesta proposta no s’està veient”, ha dit. “Anem endarrerits, cal voluntat política”, ha conclòs, “i és el que demanem”.

Aquest dimecres la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, també ha afirmat que la proposta de la Comissió Europea és “una presa de pèl”. Segons Ribera, la CE “no s’ha pres seriosament aquest exercici” i haurà de “canviar moltíssim d’actitud” si vol assolir un acord.

“Aquesta no és una proposta seriosa”, ha remarcat en declaracions als passadissos del Congrés aquest dimecres al matí. Ribera ha argumentat que aquest topall “genera justament l’efecte contrari al desitjat”, ja que “el que fa és induir a un increment artificial de preus posant en risc totes les polítiques de contenció de preus”. La vicepresidenta ha insistit que Espanya “s’oposarà rotundament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.