Llibres

llibres

Bookish compra la llibreria Alibri i evita el seu tancament

Els nous propietaris aposten per “conservar i potenciar l’actual plantilla i renovar i modernitzar l’espai”

L’històric establiment del carrer Balmes de Barcelona va anunciar a principis d’octubre que tancaria

Bookish ha adquirit l’emblemàtica llibreria Alibri i evita així el seu tancament. A principis d’octubre, l’establiment situat al carrer Balmes, 26, de Barcelona, va anunciar que tancaria les portes abans de finals d’any. El propietari de la llibreria va decidir que no volia continuar amb el negoci, segons van explicar a l’ACN fonts d’Alibri. En un comunicat, Bookish, un projecte de subscripció literària amb un fort component digital, ha explicat que el seu compromís és “conservar i potenciar a l’actual plantilla, cuidar i conservar la història centenària de la llibreria, renovar i modernitzar l’espai; potenciar les seves activitats i relació amb l’activitat cultural de la ciutat, i convertir-la en un referent cultural.”

Bookish és una web de subscripció literària que busca sorprendre els lectors. Nascuda a Barcelona el 2017, Bookish va aterrar com un servei singular en el món del llibre. D’entre els milers de novetats que es publiquen cada mes, Bookish tria uns llibres en paper i els envien a casa dels seus lectors subscrits amb altres complements “per ampliar l’experiència”, com una guia de lectura, una invitació per parlar amb l’autor o autora del llibre, playlists dissenyades per a aquest títol, un marca pàgines, i altres detalls.

Situada al carrer Balmes, número 26, de Barcelona entre Gran Via i Diputació, Alibri, o la Herder com es coneixia històricament, va obrir l’any 1925 per una iniciativa de l’editorial Herder de la ciutat alemanya de Friburg.

Tomàs Casals, director general Bookish, ha remarcat que la primera reacció al conèixer el tancament d’Alibri va ser purament emocional. “Encara que operem un model diferent, som lectors, i el tancament d’una llibreria ens afecta profundament, i encara més si és una llibreria de referència com Alibri. Així, era inevitable tenir l’instint de voler salvar-la i pensar de seguida en diverses alternatives.”

Ha afegit que entre les diverses opcions, va sorgir la possibilitat d’integrar la llibreria a Bookish. “Sent totalment honestos, en els nostres plans ja hi havia obrir una llibreria de gran format, però avaluant la possibilitat, ens va semblar que encara tenia molt més sentit treballar per conservar-ne una.”

Casals ha apuntat que sumen al projecte “una de les llibreries més grans de Barcelona, amb un fons editorial com pocs i un equip de llibreters amb una experiència enorme, amb un equip jove i amb un fort component digital. I tots compartim alguna cosa: la passió per recomanar bons llibres.”

Bookish ha aclarit que això “no és cap mecenatge”. “Venim a crear la millor llibreria de gran format de Barcelona, un gran centre cultural, però també un negoci sostenible, rendible i que pugui ser llar dels lectors de Barcelona altres 100 anys més.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.