Societat

CCOO Catalunya alerta contra el negacionisme de la violència masclista

El dia 2 a la tarda hi ha convocada una concentració a plaça Sant Jaume

La Secretaria de les dones de CCOO de Catalunya ha condemnat el repunt de casos d’assassinat per violència masclista al desembre, que ha deixat 19 dones mortes a Espanya, i ha advertit contra el “negacionisme” de l’extrema dreta entorn d’aquesta xacra que cala entre els més joves.

A Catalunya, aquest 2022 han estat assassinades 17 dones i, a Espanya, han perdut la vida un total de 99 dones, la qual cosa representa un augment del 21% pel que fa al 2021, han recordat des de CCOO.

“La violència masclista, lluny de detenir-se, torna a incrementar-se i ens mostra unes xifres del tot intolerables. Si s’acaben de confirmar tots els casos aquest serà el desembre amb més crims masclistes de la història, des que es recullen les dades de feminicidis”, ha lamentat el sindicat.

Així mateix, han cridat l’atenció sobre que algunes víctimes ja havien denunciat en el passat el seu agressor i fins i tot estaven al programa de protecció VioGén.

També apunten que ha de prestar-se “especial atenció als discursos negacionistas de l’extrema dreta que impacten sobretot en la població més jove”.

“Això es demostra amb l’augment de més del 70% de les denúncies per violència masclista interposades a menors d’edat i amb l’augment del 28% de les víctimes menors d’edat”, destaquen.

CCOO ha recordat que les seves seus estan a la disposició de totes les dones com a “punts segurs” davant la violència masclista, així com el seu personal especialitzat de suport.

CCOO i altres sindicats s’uniran a les convocatòries de mobilització dels moviments feministes a Barcelona el dilluns 2 de gener a les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume.

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu [email protected]. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.