Salut

Neurocirurgians de Sant Joan de Deu extirpen part del tumor cerebral que encara tenia l’Óliver

El nen va ser intervingut al novembre i li van extirpar el 90% del tumor

Està dins d’un assaig clínic amb radioteràpia amb protons

Óliver, el nen malagueny de dos anys i mig que va viatjar de Mèxic a Barcelona gràcies a una campanya de donació per a poder ser tractat d’un càncer cerebral, ha estat intervingut avui amb èxit a l’Hospital Sant Joan de Déu, on un equip de neurocirurgians ha aconseguit extirpar amb èxit la part del tumor (10%) que encara quedava al cap de l’Óliver.

Aquesta és la tercera intervenció a la se sotmet el nen i segons han explicat a EFE fonts de l’hospital l’operació ha anat bé i els cirugians han pogut extirpar la part del tumor que faltava. Superada la intervenció, l’Óliver prosseguirà el tractament de radioteràpia en un centre de Madrid on el nen ja ha rebut sessions de quimioteràpia i radioteràpia amb protons, un tractament que formar part d’un assaig clínic.

L’Óliver i la seva família van viatjar el 26 d’octubre passat en un avió medicalitzat costejat per un empresari anònim des de Cancún (Mèxic), on estaven residint, fins a Barcelona, en una cursa contrarellotge per intentar salvar la vida del petit, que tenia un tumor cerebral molt agressiu.

Va passar per la sala d’operacions per primer cop, el 28 d’octubre, per tractar la hidrocefàlia que patia, una acumulació de líquid en cavitats del cervell. El nen va tornar a ser intervingut un segon cop el 2 de novembre, en una intervenció que va aconseguir extirpar el 90% del tumor. Però encara va quedar un 10% que és el que li han tret avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.