Societat

L’equip de rescat troba i confirma la mort dels tres geòlegs a la mina de Súria

Un jutge ja s’ha desplaçat a Súria per procedir a l’aixecament dels cadàvers

El president Pere Aragonès agraeix l’esforç de les persones que han participat en les tasques de rescat

Després d’apuntalar la galeria a 900 metres on havien quedat sepultats els tres geòlegs que feien tasques de prospecció a la mina de Súria, l’equip de rescat ha aconseguit arribar al lloc de l’accident i localitzar els cossos sense vida de les víctimes. Una comissió judicial, encapçalada pel jutge de guàrdia de Manresa, ja s’ha desplaçat a la mina per procedir a l’aixecament dels cadàvers.

La confirmació de les morts l’ha fet pública fa escassament uns minuts el president Pere Aragonès, que ha visitat les instal·lacions de la mina per donar el seu condol als familiars i també als treballadors. Aragonès ha agraït l’esforç que han fet les persones que han participat en les tasques de rescat, entre les que, a banda de bombers, també hi havia alguns miners, ha dit. Fonts de l’equip de rescat han explicat a la sortida que els cossos dels tres joves –tenien menys de 30 anys– estaven junts i sepultats per una placa que els havia caigut a sobre.

Dos dies de dol

L’Ajuntament de Súria ha declarat dos dies de dol al municipi i ahir a la mina de Súria va onejar la bandera a mig pal. Els miners no tornaran a treballar fins que no s’enterrin els cossos de les tres víctimes, dos estudiants de la UPC de Manresa i un geòleg que estaven fent tasques de prospecció per decidir per on s’havia de continuar perforant hagin estat enterrats.

El govern ha ofert ajut psicològic tant als familiars de les víctimes com als treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.