Societat

La Fiscalia demana dos anys de presó per a Bustos per malversació quan presidia la Federació de Municipis

L’escrit recull fins a 43 despeses personals que sumen un total de 5.565 euros

L’exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, que ja ha estat condemnat dues vegades pel cas Mercuri, haurà d’afrontar un nou judici, en aquest cas sota l’acusació d’haver malversat fons de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), quan era president d’aquesta entitat entre els anys 2011 i 2012. La Fiscalia ha remès al jutjat l’escrit d’acusació d’una peça del cas Mercuri en què acusa l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC) d’haver pagat despeses personals amb diners públics i li demana dos anys de presó, que se sumarien als tres que ja compleix des del 12 de gener del 2022 per haver ordenat al cap de la policia local que retirés multes a la seva família. La primera condemna, d’un any i 9 mesos de presó per tràfic d’influències, va ser suspesa.

L’acusació afirma que entre el gener del 2011 i l’octubre del 2012 Bustos va pagar múltiples despeses personals com àpats en restaurants o viatges privats amb els diners de la Federació de Municipis de Catalunya. L’escrit recull fins a 43 despeses personals realitzades per Bustos que sumen un total de 5.565 euros. A banda dels dos anys de presó, la fiscalia demana a Bustos 4 anys i 1 mes d’inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic en l’administració local pel delicte continuat de malversació de cabals públics, i indemnitzar a la Federació Catalana de Municipis amb la quantitat de 5.565 euros en concepte de responsabilitat civil.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SBDLC), que exerceix d’acusació popular, ha comunicat aquest dimarts que demana la mateixa pena que la Fiscalia per a Bustos en aquesta peça 25 del cas Mercuri. Bustos va deixar el càrrec d’alcalde el 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.