Societat

oci

Barcelona redueix el soroll nocturn per les terrasses i botigues obertes

El brogit s’ha pogut reduir d’entre 2 i 5 decibels a la zona d’Enric Granados, Joaquim Costa o als Jardins de la Mediterrània

L’Ajuntament aposta per reforçar regulacions perquè a Gràcia han disminuït poc les molèsties

Barcelona ha aconseguit reduir entre 2 i 5 decibels el nivell de soroll nocturn causat per les terrasses dels bars i els botellots a places i carrers adjacents a establiments d’alimentació que estaven oberts a la nit. Segons informa ACN de fonts de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha pogut reduir el nivell de soroll a les zones “tensionades” gràcies a la reducció dels horaris d’obertura de bars i restaurants però també d’establiments alimentaris.

Per exemple, un dels punts calents, el carrer Enric Granados de l’Eixample ha registrat reduccions de dos decibels al tram superior però de fins a cinc en el tram baix mentre que també s’ha aconseguit reduir en dos decibels el brogit nocturn de carrers d’oci de Ciutat Vella com Joaquim Costa, la Paloma i entorns, i en tres i mig a la plaça George Orwell. Per altra banda, també s’ha aconseguit reduir de més de cinc decibels als Jardins de la Mediterrània, a la Zona Franca. L’excepció són les places de Gràcia, on la reducció ha estat molt menor i l’Ajuntament defensa que cal continuar implantant regulacions horàries.

L’Ajuntament elabora plans específics de mesures de reducció de soroll nocturn per al Triangle lúdic de Sant Martí; per al carrer de l’Allada-Vermell i la plaça Sant Cugat, al barri de Sant Pere; per al carrer Miquel Pedrola i Alegre de la Barceloneta; o per a la plaça de la Virreina de Gràcia. També s’està elaborant la diagnosi dels àmbits dels carrers Rogent del Clot; Nou de la Rambla, Blai i Blesa del Poble-sec; i Tuset i Aribau, a Sant Gervasi.

Les estimacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) indiquen que 210.000 persones pateixen una molèstia intensa pel soroll nocturn i que més de 60.000 tenen un trastorn greu del son. De fet, l’enquesta de salut del 2021 apunta que el 55% dels veïns de Barcelona considera que hi ha molt soroll al seu barri i el 18% declara una molèstia intensa a la nit relacionada amb les activitats d’oci. El 15% també declara despertar-se més d’una nit setmanal per culpa del soroll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.