Successos

Guerra a Ucraïna

Acusen de terrorisme la principal sospitosa de la mort del bloguer pro-Putin

Un tribunal rus imposa dos mesos de presó preventiva a la detinguda

El Comitè d’Instrucció de Rússia (CIR) ha acusat formalment de terrorisme a Darya Trepova, la principal sospitosa de l’atemptat que diumenge va causar la mort a Vladlan Tatarski, un conegut bloguer pro-Putin. La sospitosa va comparèixer ahir davant un tribunal, després de la seva detenció dilluns a Sant Petersburg. El tribunal va imposar a la detinguda dos mesos de presó preventiva.

Trepova va ser acusada “d’un atemptat dut a terme per un grup organitzat” i de tinença il·lícita d’artefactes explosius. En virtut de l’article 205 del Codi Penal rus, podria ser condemnada a una pena de fins a vint anys de presó, ja que a Rússia no hi ha la cadena perpètua en el cas de les dones.

Trepova, de 26 anys, va admetre dilluns haver entregat l’estatueta que contenia la bomba que va causar l’explosió en un cafè de Sant Petersburg. “Jo vaig dur allà (al cafè) l’estatueta que va explotar”, va declarar Daria Trepova, segons es desprèn del vídeo de l’interrogatori difós dilluns pel Ministeri de l’Interior rus. Suposadament, la detinguda va reglar la figura a Tatarski, de 40 anys, amb un explosiu en el seu interior que hauria estat activat per control remot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.