Gran angular

Seafood Expo Global celebra a Barcelona la seva edició més gran

Mundial. El congrés dels productes del mar tindrà representants de 87 països i afegeix més de 776 noves empreses expositores al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona

27a edició La fira dels productes del mar se celebra a la capital catalana per segon any consecutiu
El programa de conferències oferirà més de 20 sessions informatives a càrrec d’experts
Creixement L’espai expositor supera els 49.000 metres quadrats, un 24% més que el 2022
Empreses Més de 2.000 firmes mostraran als visitants els seus productes, serveis i innovacions
Catalunya El país torna a ser present a la fira, i és un dels que enguany ha ampliat el seu espai
L’esdeveniment és l’aparador més important del món del sector dels productes del mar

Sea­food Expo Glo­bal/Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal, la fira més gran i diversa del món de pro­duc­tes del mar, torna a Bar­ce­lona en la 29a edició, entre el 25 i el 27 d’abril, al recinte de Gran Via de l’Hos­pi­ta­let de Fira de Bar­ce­lona. I aquesta edició serà la més gran que mai hagi cele­brat en la seva història.

Orga­nit­zat per la com­pa­nyia nord-ame­ri­cana Diver­si­fied Com­mu­ni­ca­ti­ons, l’esde­ve­ni­ment va debu­tar l’any pas­sat a la capi­tal de Cata­lu­nya, també el mes d’abril, amb molt d’èxit, després de cele­brar-se a Brus­sel·les durant 27 anys, amb una atu­rada invo­luntària de dos anys, el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia.

Apro­fi­tant l’impuls de l’edició de l’any pas­sat, el congrés serà durant tres dies l’esde­ve­ni­ment comer­cial i pre­sen­cial més gran del sec­tor dels pro­duc­tes del mar, i ofe­rirà una pla­ta­forma de nego­cis a escala glo­bal i un impacte econòmic impor­tant per a la ciu­tat.

Sea­food Expo Glo­bal/Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal dis­po­sarà d’una àmplia zona expo­si­tiva en la qual s’exhi­bi­ran tot tipus de pro­duc­tes del mar, equips i ser­veis de pro­ces­sa­ment per part de proveïdors que arri­ba­ran de tot arreu. A més, l’edició d’enguany ampliarà l’oferta del seu pro­grama de con­ferències i inclourà una pla­ta­forma per deba­tre els nous rep­tes, opor­tu­ni­tats i solu­ci­ons del sec­tor a escala mun­dial. El pro­grama inclourà més d’una vin­tena de ses­si­ons infor­ma­ti­ves a càrrec d’experts en el sec­tor, que s’enre­gis­tra­ran i esta­ran a dis­po­sició de tots els con­gres­sis­tes.

“Espe­rem créixer a Bar­ce­lona amb els anys”, va afir­mar Liz Plizga, vice­pre­si­denta del grup Diver­si­fied Com­mu­ni­ca­ti­ons. “L’èxit de la pri­mera edició a la ciu­tat, l’any pas­sat, ja va con­fir­mar els bene­fi­cis de tras­lla­dar un esde­ve­ni­ment glo­bal de la mida del Sea­food Expo Glo­bal/Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal a una ubi­cació moderna com ho és aquesta ciu­tat, que ens pre­senta opor­tu­ni­tats de crei­xe­ment reals”, va expli­car Plizga.

“Els pave­llons de l’expo­sició van tenir l’any pas­sat una acti­vi­tat frenètica durant els tres dies de congrés i, a banda i banda dels pas­sa­dis­sos firals, es podia sen­tir l’emoció de poder tor­nar a interac­tuar pre­sen­ci­al­ment. Al final de l’esde­ve­ni­ment, tant expo­si­tors com visi­tants esta­ven desit­jant que arribés l’edició del 2023”, va afir­mar Plizga. I ja és pràcti­ca­ment aquí.

L’edició d’enguany compta amb més de 49.299 metres qua­drats d’espai d’expo­sició, xifra que indica un crei­xe­ment sense pre­ce­dents res­pecte a l’edició ante­rior i que es con­creta en un aug­ment del 21% res­pecte a l’última edició cele­brada a Brus­sel·les el 2019 –fins ara la més gran–, i del 24% res­pecte a la cele­brada l’any pas­sat, la pri­mera que va tenir lloc a Bar­ce­lona.

Expo­si­tors de 87 països hi seran pre­sents, entre els quals, uns quants que no hi van ser en l’edició de l’any pas­sat: Àustria, Bar­ba­dos, la Costa d’Ivori, Xipre, Gàmbia, Moldàvia, Nova Caledònia, el Pakis­tan, les Fili­pi­nes, la República de la Unió de Myan­mar, l’Aràbia Sau­dita, Sèrbia i les Seyc­he­lles.

L’edició d’aquest 2023 tindrà més de 2.000 empre­ses expo­si­to­res i donarà la ben­vin­guda a més de 776 noves fir­mes, entre les quals Atu­nes y Lomos, Blu­mar, Gol­den Fish Sarl, Gront­vedt Group, Meta­rex Spa, North Paci­fic Sea­food Pte Ltd, Pereira Pro­duc­tos del Mar i Picken­pack Sea­fo­ods GmbH, totes expo­si­to­res a Sea­food Expo Glo­bal. Activa Food Tech SAU, Aqua­tiq AS, Line­age Logis­tics i Van de Velde Packa­ging Group par­ti­ci­pa­ran per pri­mera vegada a Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal.

L’esde­ve­ni­ment reu­nirà un total de 66 pave­llons naci­o­nals, autonòmics i regi­o­nals, inclo­sos els tres nous d’Austràlia, l’Aràbia Sau­dita i les Seyc­he­lles, així com de cinc regi­ons del Japó, la República de Corea, Taiwan i els Estats Units. Cata­lu­nya, Galícia, Por­tu­gal, els Països Bai­xos, Noru­ega i la Xina figu­ren entre aquells que tor­nen a la fira ampli­ant els seus estands.

Pel que fa a Cata­lu­nya, a més de les empre­ses que assis­ti­ran indi­vi­du­al­ment com a expo­si­tors, Pro­deca (Pro­mo­tora d’Expor­ta­ci­ons Cata­la­nes) aco­llirà en els seus estands 2G501, 2H401, 2H501 i 2I501 una bona repre­sen­tació de com­pa­nyies del sec­tor del país.

L’esde­ve­ni­ment tindrà també el pavelló de Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal ampliat, amb un incre­ment de més del 20% en metres qua­drats d’espai d’expo­sició en com­pa­ració amb el de l’any pas­sat. Aquest àmbit de la fira se cen­tra en tots els aspec­tes del pro­ces­sa­ment de pro­duc­tes del mar, inclo­sos els mate­ri­als i la màquina d’enva­sa­ment; els equips i sub­mi­nis­tra­ments de refri­ge­ració i con­ge­lació; els sis­te­mes per al pro­ces­sa­ment pri­mari, secun­dari i el con­trol de la higi­ene, i els ser­veis de sane­ja­ment i garan­tia de qua­li­tat.

Sea­food Expo Glo­bal/Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal ocu­parà els pave­llons 2, 3, 4 i 5, i la gale­ria entre els pave­llons 4 i 5 del recinte de Gran Via de Fira de Bar­ce­lona. Aquest esde­ve­ni­ment mun­dial anual ofe­reix als com­pra­dors de tot el món una opor­tu­ni­tat de des­co­brir les noves tendències del sec­tor i, als proveïdors mun­di­als, la de pre­sen­tar els seus pro­duc­tes més nous.

La fira també serà l’esce­nari dels pres­ti­gi­o­sos pre­mis anu­als Sea­food Exce­llence Glo­bal Awards, que reco­nei­xen els millors pro­duc­tes del mar repre­sen­tants en el congrés.

L’edició d’enguany ofe­rirà un pro­grama de con­ferències amb més d’una vin­tena de ses­si­ons divul­ga­ti­ves que abor­da­ran els prin­ci­pals rep­tes, opor­tu­ni­tats i solu­ci­ons que estan trans­for­mant la indústria dels pro­duc­tes del mar. Més de 85 des­ta­cats experts inter­na­ci­o­nals del sec­tor com­par­ti­ran conei­xe­ments pràctics i teòrics sobre els temes més actu­als per a la indústria. Per exem­ple, Megan Gre­ene, eco­no­mista en cap glo­bal de Kroll, colum­nista del Finan­cial Times i inves­ti­ga­dora prin­ci­pal de l’Ins­ti­tut Wat­son d’Afers Inter­na­ci­o­nals i Públics de la Uni­ver­si­tat Brown, pro­nun­ciarà una con­ferència magis­tral amb el títol Nave­gar per la poli­crisi mun­dial, el segon dia de la cele­bració del congrés. Durant la sessió Tendències inter­na­ci­o­nals de la venda al detall de pei­xos i marisc, es dona­ran a conèixer els resul­tats d’un informe d’ava­lu­ació com­pa­ra­tiva inter­na­ci­o­nal.

La fira reu­neix els actors prin­ci­pals del sec­tor de pro­duc­tes del mar de tot el món, des de proveïdors fins a com­pra­dors, auto­ri­tats, dis­tribuïdors, indus­tri­als i ser­veis. Es pre­sen­ta­ran les últi­mes nove­tats en fres­cos, con­ge­lats, enllau­nats, en con­serva, de valor afe­git, pro­ces­sats i enva­sats. El gran apa­ra­dor es mos­tra a com­pra­dors d’arreu del món, entre els quals figu­ren super­mer­cats, res­tau­rants, hotels, empre­ses de càtering, impor­ta­dors, dis­tribuïdors, mer­cats de pro­duc­tes del mar i altres com­pa­nyies del sec­tor mino­rista i de la res­tau­ració. D’altra banda, Sea­food Pro­ces­sing Glo­bal mos­tra l’ela­bo­ració, con­ser­vació, dis­tri­bució i comer­ci­a­lit­zació dels pro­duc­tes.

Per a la ciu­tat de Bar­ce­lona, està pre­vist que l’esde­ve­ni­ment generi un impacte econòmic que superi els 150 mili­ons d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.