Política

Macron i Von der Leyen es reuneixen amb Xi a Pequín

Els dos mandataris europeus pressionaran el dirigent xinès perquè utilitzi la seva influència sobre Rússia per aturar la invasió a Ucraïna

El president francès, Emmanuel Macron, i la presidenta de la Comissió Europea (UE), Ursula von der Leyen, són a Pequín amb l’objectiu d’intentar convèncer el president xinès, Xi Jinping, perquè utilitzi la seva influència sobre Moscou per posar fi a la invasió russa d’Ucraïna.

En el marc d’aquesta visita de tres dies, expliquen les agències, els dos mandataris europeus es trobaran aquest dijous amb Xi i podran escoltar de viva veu el plantejament i la posició del mandatari xinès sobre el conflicte bèl·lic a l’est d’Europa, a més d’aprofundir en l’objectiu europeu de “buscar un camí que condueixi al final de la guerra a curt termini”. Pel president francès, això, és fonamental.

“Parlar directament amb la Xina del conflicte, de l’agressió russa, del que està en joc, de les conseqüències per a Europa, de les conseqüències per al Pròxim Orient, així com pel continent africà i altres punts. Això és del que vaig a parlar amb el president xinès, intentarem, en certa manera, de comprometre a la Xina cap a una responsabilitat compartida per a la pau i l’estabilitat”, es va marcar com a objectiu el mandatari francès a la seva arribada dimecres a Pequín, en declaracions recollides per les agències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.