Política

rússia

Rússia prova amb èxit el llançament d’un coet intercontinental

Moscou ha fet l’assaig un mes i mig després de suspendre la seva participació en el tractat nuclear amb els EUA

Quan la guerra a Ucraïna compleix aquest dimecres 410 dies des de l’inici de la invasió russa i a l’espera de l’anunciada contraofensiva de Kíiv, Moscou ha anunciat que ha provat amb èxit el llançament d’un míssil balístic intercontinental (ICBM).

“L’11 d’abril des del polígon estatal central Kapustin Yar, a la regió d’Astrakhan, una unitat de les Forces Estratègiques va efectuar amb èxit el llançament d’un coet balístic intercontinental des d’un complex terrestre mòbil”, assenyala el Ministeri de Defensa rus en un comunicat recollit per l’agència Efe. “La càrrega de prova va impactar amb la precisió prevista en l’objectiu situat al polígon Sary-Shagan, al Kazakhstan, a més de dos mil quilòmetres de distància”, explica la nota militar difosa per Moscou.

El llançament arriba un mes i mig després que el president rus, Vladímir Putin, hagués anunciat que suspenia la seva participació en el tractat de desarmament nuclear Nou START, signat amb els Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.