Societat

Mor als 93 anys Mary Quant, la dissenyadora britànica que va crear la minifaldilla

Va revolucionar el món de la moda als anys seixanta

La dissenyadora britànica Mary Quant, coneguda per ser la creadora de la minifaldilla als anys 60, ha mort als 93 anys aquest dijous a la casa seva a Surrey, a les afores de Londres, segons ha confirmat la seva família a través d’un comunicat. Quant, el gran mite de l’esperit londinenc de la dècada dels seixanta, es va convertir en tot un referent de la moda. I no només per escorçar les faldilles. També per les mitges de colors, els materials que feia servir i els talls de cabells. Ella mateixa va arribar a manifestar que “no tenia temps per esperar l’alliberament de la dona”. Creativa i visionària es va avançar i va obrir camí.

El seu nom, igual que els dels Beatles, formen part de la cultura d’alliberament dels seixanta. Van ajudar a trencar límits en una societat fins llavors bastant puritana, especialment pel que feia referència a la imatge pública. Els carrers del Londres al voltant dels barris de Kensington i Chelsea es van convertir en les millors passarel·les de les seves creacions.

A banda de la seva creació estrella, Quant va ser una de les dissenyadores de moda més reconegudes del segle XX a nivell internacional. Va obrir la seva primera botiga a la famosa Kings Road, de l’oest de Londres, el 1955 després de passar uns anys com a aprenent en una botiga de barrets. Tal com ha destacat la família en el seu comunicat, “el seu talent creatiu i la seva visió de futur van fer una contribució única a la moda britànica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.