Societat

Catalunya i Aragó demanen a l’estat que millori la connexió ferroviària entre Saragossa i Lleida

Han enviat una carta al ministeri reclamant que reobri l’estació d’Almacelles

Actualment només operen dos serveis regionals diaris per sentit entre Lleida i Saragossa, un dels quals permet la connexió amb Madrid. El tercer servei que connectava Saragossa amb Montsó i Lleida va deixar de ser sufragat per l’estat, per entendre que era deficitari, i va deixar de funcionar el novembre del 2021. Ara els governs de Catalunya i Aragó han fet una petició conjunta al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana perquè millori el servei d’aquest corredor ferroviari. En una carta enviada a la secretària general del ministeri, Maria José Rallo, el secretari de Mobilitat i Infraestructures del Govern, Marc Sanglas, i el director general de Transport d’Aragó, Gregorio Briz, han aprofitat per reclamar també la reobertura de l’estació d’Almacelles (Segrià).

Els governs català i aragonès, segons l’ACN, expliquen que l’eliminació del tercer servei ha generat un “greu perjudici” als ciutadans d’ambdós territoris. Entenen, i així ho han traslladat a l’estat, que la seva supressió va en contra de les actuacions que s’estan fent per potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible i suposa un “retrocés” en l’oferta ferroviària existent. Per aquest motiu, els governs demanen que es torni a posar en funcionament, amb càrrec al contracte entre l’Estat i Renfe, com un servei sotmès a obligacions de servei públic.

No és el primer cop que els dos governs s’adrecen a l’estat. El juliol de l’any passat ja es va demanar que s’analitzessin les necessitats per posar en servei l’antiga estació d’Almacelles i que s’impulsés la redacció d’un projecte constructiu per poder donar cobertura al nucli urbà d’aquest municipi que després de Lleida esdevé el segon més gran del Segrià. Des del govern de la Generalitat es recorda que es tracta de zones molt despoblades i que una oferta millor afavoriria l’arrelament al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.