Medi ambient

societat

Comencen a capturar peixos de l’Onyar per dur-los al Ter a causa de la sequera

L’empresa Sorelló ha començat aquest dimecres al matí a capturar peixos del tram urbà de l’Onyar per traslladar-los al Ter davant l’episodi de sequera, segons informa l’ACN. El rescat dels exemplars es fa amb pesca elèctrica, un sistema que crea un camp elèctric a l’aigua que atordeix els animals per poder pescar-los. Aquesta és la primera vegada que es fa una actuació d’aquestes característiques en aquesta zona i té com a objectiu evitar que els peixos morin per falta d’oxigen.

D’aquesta manera, els exemplars autòctons es traslladaran al Ter i els invasors com ara la carpa (majoritaris) se sacrificaran. De fet, durant les primeres hores de captures, només un de cada 10 exemplars pescats eren autòctons. Entre els originaris de l’Onyar, encara s’hi poden trobar algunes poblacions d’anguila, barb de muntanya o el bagre. L’actuació ha tingut lloc al tram urbà que discorre des de Pedret fins a la sortida sud de Girona. El cabal del riu està sota mínims (se situa en els 200 l/s) i corrien el risc de morir massivament per falta d’oxigen. El risc per a la salut pública és mínim però hi havia el perill d’una mortalitat massiva com la que ja es va viure la tardor passada. La previsió és que quan el riu recuperi el cabal habitual els peixos autòctons tornin o bé es quedin al Ter, on tenen poblacions més grans. L’actuació es repetirà a mitjan maig i al juny.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/11-mediambient/2282344-comencen-a-treure-peixos-de-l-onyar-per-dur-los-al-ter.html?cca=3

2282344



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.