Societat

Barcelona és la sisena ciutat més bruta de l’Estat, segons una enquesta de l’OCU

Els excrements de gossos, la brutícia al voltant dels contenidors i els grafitis són els principals motius de queixa

Barcelona és la sisena ciutat més bruta de l’Estat segons una enquesta que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet entre 6.853 persones d’una setantena de municipis. La puntuació que els barcelonins donen a la seva ciutat és de 40 sobre 100, onze punts menys que la que van obtenir a l’anterior sondeig. La situació és molt similar a ciutats com Madrid,Lleida, Tarragona, Badalona, Terrassa i L’Hospitalet, que també suspenen. Per la seva banda, Girona treu un aprovat just i Sabadell és l’única ciutat catalana que treu bona nota, amb un 64 sobre 100.

Les principals queixes que manifesten els barcelonins són pels excrements de gossos, la brutícia al voltant dels contenidors i els grafitis. Aquests són els temes que es porten la pitjor puntuació.

Segons aquesta enquesta, les ciutats més brutes de l’Estat són Palma, Alacant i Sevilla, i les més netes, Oviedo, Bilbao, Vigo, Pamplona i Albacete.

L’OCU ha indicat que no existeix una relació directa entre una major inversió en neteja i una puntuació més elevada. En aquest sentit, ha revelat que Pamplona i Albacete, dues de les ciutats més netes segons els veïns i veïnes, gasten 46 euros a l’any per resident en aquesta partida, davant els més de 80 euros que inverteixen d’altres capitals com Sevilla, Barcelona o Madrid.

El que sí que influiria de manera positiva és el nombre de dies de pluja i sobretot l’assiduïtat de les tasques de neteja. Així, a més freqüència d’escombrada, millor qualificació. Per tot això, l’OCU demana als consistoris que incrementin aquestes tasques i que facin un major control dels excrements canins. De fet, ha assenyalat que el nombre de multes per no recollir els excrements de gos és anecdòtic i ha advertit que a la majoria de les ciutats es considera una falta lleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.