Societat

Els ciberdelinqüents del Clínic divulguen noves dades confidencials

RansomHouse anuncia a través del seu canal de Telegram on ha compartit enllaços per descarregar els contingut

És la tercera publicació d’informació que fan des de l’atac el 5 de març

RansomHouse, els grup de ciberdelinqüents que va piratejar els sistemes de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha assegurat que ha publicat noves dades confidencials, segons ha avançat avui ’ElNacional’. L’organització criminal ho ha explicat a través del seu canal de Telegram, on fins i tot ha fet públics els enllaços directes per poder descarregar aquesta informació.

Amb aquesta ja són tres les filtracions des que el grup va dur a terme el ciberatac el passat cinc de març. La primera va ser el el mateix mes de març, i la segona a mitjans del mes d’abril. Fins ara, el grup ha publicat dades privades de pacients amb malalties infeccioses i informació interna dels treballadors i materials del centre sanitari.

Després de la segona filtració, el Clínic ja va recordar que està coordinat amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i amb el Cos de Mossos d’Esquadra, per tal de conèixer l’abast concret de les publicacions referenciades i d’aquelles que en un futur es poguessin produir.

També va recomanar a tothom estar alerta davant del risc de ser subjecte d’intents d’estafa, suplantació d’identitat o frau. En aquest cas, cal comunicar-ho immeditadament a través del 112 o de la pàgina web https://www.mossos.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.