Serveis

Denuncien “sabotatges” durant la vaga dels escombriaires a Figueres

L’Ajuntament acusa els vaguistes d’haver malmès enllumenat i contenidors en plena celebració de les Fires i Festes de la Santa Creu

L’Ajuntament de Figueres ha denunciat “sabotatges” en l’enllumenat i en els contenidors durant la vaga, que avui ha arribat al tercer dia, que mantenen els escombriaires des de divendres passat. El consistori ho ha fet saber una piulada avui mateix. L’aturada és polèmica perquè els sindicats convocants l’han fet coincidir amb les Fires i Festes de la Santa Creu.

L’Ajuntament ha avisat que les afectacions han ha afectat els carrers Peralada, Vilallonga i la plaça de l’Ajuntament. També s’han malmès, assenyala, diferents contenidors de la zona. “Els sabotatges estan relacionats amb la vaga d’escombraries”, hi afegeix. Segons han confirmat fonts municipals a l’ACN, s’han manipulat instal·lacions elèctriques i s’han fos algunes bombetes LED de les faroles. En el cas dels contenidors, s’han retirat les nanses que serveixen per fer la recollida. “Tots aquests fets –assenyala l’Ajuntament– seran denunciats.”

La vaga, mentrestant, continua. Les negociacions entre C.bas i CCOO i les empreses Ecoserveis –escombraries– i Fisersa –neteja viària i enllumenat– continuen per mirar d’arribar a un acord per posar-hi punt i final. El Consistori ha confirmat que hi ha previstes noves reunions per acostar postures i desencallar d’una vegada per totes el conflicte.

Els sindicats reclamen un conveni “unitari” per tots els treballadors, però des del Consistori avisen que la petició és impossible d’aplicar pel fet de ser dues empreses diferents i perquè el personal de Fisersa, de titularitat pública, acaba d’acceptar un conveni propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.