Política

guerra a Ucraïna

Rússia admet que les seves forces han retrocedit al nord de Bakhmut

El Ministeri de Defensa rus atribueix la retirada a raons tàctiques i cap dels mercenaris del Grup Wagner ho qualifica de derrota

Quan la guerra a Ucraïna compleix 443 dies des de l’inici de la invasió russa, Moscou ha reconegut aquest divendres que les seves forces havien retrocedit en el nord de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut després d’una sèrie de contraatacs de l’exèrcit ucraïnès, informa Reuters. El Ministeri de Defensa rus atribueix la retirada a raons tàctiques, però el cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, ho va qualificar de derrota, segons la mateixa agència.

El portaveu del Ministeri de Defensa rus, Igor Konashenkov, ha dit que Ucraïna havia llançat un assalt al nord de Bakhmut amb més de 1.000 soldats i 40 carros blindats, una ofensiva que de confirmar-se, seria la més gran llançada per Ucraïna des del novembre.

Els russos han repel·lit 26 atacs, però les tropes en una àrea han retrocedit per reagrupar-se en posicions més favorables prop de l’embassament de Berkhivka al nord-oest de Bakhmut, ha dit Konashenkov.

Prigozhin, els homes del qual han liderat la campanya militar russa a la ciutat de Bakhmut, ha dit en un missatge d’àudio que el que “Konashenkov descriu, lamentablement, es diu ‘una derrota’ i no un reagrupament”.

Les forces ucraïneses han posat en perill amb una sèrie de contraatacs els flancs de les tropes russes entorn de Bakhmut, on han aconseguit acostar-se pel nord-oest a la ciutat i recuperar territori al sud-oest, explica l’agència Efe.

D’altra banda, dos pilots russos han mort en estavellar-se un helicòpter militar a Crimea, va informar l’agència TASS. El Ministeri de Defensa rus ha dit que creu que el motiu de l’accident és un problema tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.