Societat

Anar al cine només costarà dos euros els dimarts als majors de 65 anys

El Consell de Ministres aprova també flexibilitzar les condicions perquè els treballadors amb discapacitat es jubilin anticipadament

Les dues mesures havien estat avançades per Pedro Sánchez en actes electorals

Anar al cine els dimarts constarà només dos euros als majors de 65 anys. La mesura, avançada pel president del govern Pedro Sánchez, en un acte electoral dissabte, suposarà una inversió de 10 milions d’euros i es desenvoluparà en col·laboració amb les principals associacions del sector de l’exhibició, que representen més del 90% de les sales.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha subratllat que aquest descompte beneficiarà 9,5 milions de persones i per tant que representa “un pas més en la política cultural”. En roda de premsa, Rodríguez ha dit que la iniciativa té com a objectius lluitar contra el sedentarisme del col·lectiu de la tercera edat i alhora ajudar en la recuperació de les sales de cine.

Per Unides Podem la mesura es queda curta ja que havia demanat que s’ampliés la bonificació a altres col·lectius com aturats, perceptors de l’IMV, persones amb discapacitat i joves d’entre 15 i 29 anys. El PP, en canvi, l’ha criticat per entendre que és electoralista.

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat flexibilitzar de les condicions perquè treballadors amb discapacitat d’almenys el 45% es jubilin anticipadament, una altra promesa electoral de Sánchez. Així, l’executiu espanyol ha reduït de 15 a 5 anys el període obligatori de cotització amb la discapacitat per poder-ho sol·licitar. I també permetrà a aquestes persones sumar diverses patologies per acreditar el 45% de discapacitat. Fins ara s’havia d’acreditar amb una única patologia.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defensat en roda de premsa que amb aquesta iniciativa es completen recomanacions del Pacte de Toledo i ha desvinculat l’aprovació de la mesura de la campanya electoral.

La reforma, segons les estimacions del govern, duplicaria el nombre de persones amb discapacitat que podran beneficiar-se de la jubilació anticipada. El pronòstic és que en deu anys beneficiï a 6.000 persones.

Bildu

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha retret a Bildu que no hagi tingut en compte el dolor de les víctimes a l’hora d’incloure exmembres d’Eta a les seves llistes del 28-M, però també al PP que hagi “utilitzat” un cop més aquest dolor per fer electoralisme. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha estat preguntada pel compromís de Bildu que els set candidats amb delictes de sang que consten a les llistes no recullin l’acta de regidor en cas de ser elegits. “Sense dubte, qui ha guanyat avui són les víctimes”, ha sentenciat, i “el govern espanyol té una opinió ferma, rotunda i coneguda sobre la qüestió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.