Societat

Clam de la Plataforma en Defensa de l’Ebre perquè els partits afrontin la sequera

Amenacen amb noves mobilitzacions si els polítics no entomen la problemàtica de la falta d’aigua

Alerten que projectes com la dessaladora de Cunit amaguen la infraestructura per interconnectar conques

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) demana als partits polítics ebrencs que “liderin la defensa del territori a partir de l’aigua”. En una compareixença davant dels mitjans, els portaveus de la PDE han lamentat que “cap programa electoral faci al·lusió a la sequera” i han avisat que tornaran a convocar mobilitzacions socials en una tardor “calenta”. La PDE tem que un cop “normalitzada la sequera” es plantegin obres estructurals per a futurs episodis secs que poden ser una interconnexió de xarxes “encoberta” amb “regadius sospitosos i dessaladores”, com pot ser el cas de la dessaladora de Cunit, per unir la xarxa del CAT i la del Ter Llobregat. “Cal un gir de les polítiques d’expansió perquè afecten les Terres de l’Ebre, on es generen els recursos d’altres llocs”, ha recordat el portaveu Josep Antoni Panisello.

La PDE considera “immoral” que es posi en risc el sector primari del Delta mentre el Consorci d’Aigües de Tarragona “no retalla ni un metre cúbic” a les indústries” i al sector turístic. “L’aigua surt d’aquí i fa falta aquí”, ha reivindicat Panisello el mateix dia que els pagesos han anat a protestar davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. “Per fi verbalitzen – només fa 23 anys que la PDE ho diem – que la gestió de la CHE és poc transparent, més aviat és fosca i sempre guanya l’agroindústria, les hidroelèctriques i les grans empreses”, ha apuntat la també portaveu, Matilde Font.

En aquest sentit, la PDE ha criticat que els arrossaires, pescadors, mariscadors i pagesos hagin de fer “mans i mànigues” per les restriccions de reg que els imposa la CHE mentre el CAT no en fa cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.