Societat

Els interins denunciaran el Concurs de Mèrits d’Educació a Europa

Asseguren que ha tingut “anomalies” i no ha servit per estabilitzar persones que porten més de tres anys treballant.

El Departament defensa que el nombre de places s’ha calculat “seguint els criteris marcats per la llei estatal”

Els interins denunciaran el Concurs de Mèrits a Europa per entendre que hi hagut diferents “anomalies” i que no ha servit per estabilitzar persones que porten més de tres anys treballant. Així ho ha anunciat avui la Plataforma d’Interines Docents de Catalunya (Pindoc) en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes on han lamentat que “milers” d’aspirants s’han quedat fora i no han obtingut una plaça. Concretament, segons ha recollit l’ACN, assenyalen que “gairebé 5.000 persones que a dia d’avui compten amb més de 7 anys d’experiència han quedat fora”. El Departament, en canvi, ha tornat a defensar que el nombre de places s’ha calculat “seguint els criteris marcats per la llei estatal” i ha recordat que les bases “no només puntuen l’antiguitat”.

Des de la plataforma han estat molt crítics amb el procés, assegurant que es tracta d’un “despropòsit” per part de la conselleria. El Pindoc ha qüestionat que no es considerin mèrits com un recompte de punts “i prou” per poder estabilitzar treballadors que, segons afirma, es troben “en frau de llei”. “S’han estabilitzat persones sense serveis prestats i, per contra, han quedat fora treballadors amb fins a deu anys d’experiència”, afegeix.

La plataforma assegura que hi ha 15.913 docents que tenen una antiguitat superior a 3 anys i que, per tant, s’han d’estabilitzar. El portaveu de Pindoc, Víctor del Aro, ha explicat que aquesta situació de “descontrol” i “incertesa” ha generat molt de neguit a diversos treballadors que s’han vist abocats a agafar “la baixa mèdica” per “depressió, ansietat o angoixa”. Per tot plegat, reclamen al Govern i al Parlament que facin d’una auditoria externa de la fase del Concurs de Mèrits, mitjançant la creació d’una comissió que inclogui, com a mínim, personal docent neutral que no sigui representant sindical i que estigui especialitzat en el tractament de dades.

També han carregat contra el Concurs d’Oposició per estabilitzar 14.200 places a partir del 30 de juny i pel qual “encara no s’ha publicat el llistat d’admesos i on s’espera que es presentin al voltant de 50.000 persones”. Des de la plataforma demanen que es paralitzi i que es firmi un pacte d’estabilitat amb el Govern que garanteixi els llocs de treball fins la jubilació a tots els treballadors del sector públic que es troben en aquest tipus de situacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.